DRD FİLO KİRALAMA
Bültenler
ŞUBAT 2018
BBC TopGear’dan OneCar’a “Yılın Araç Kiralama Şirketi" ödülü
BBC TopGear’dan OneCar’a “Yılın Araç Kiralama Şirketi" ödülü

Geçtiğimiz yıl Haziran ayında gerçekleştirdiği lansman sonrasında, kısa bir süre içerisinde yaklaşık 4.500 müşteriye ulaşan OneCar, bireylere özel sunduğu kiralama hizmetleriyle dikkatleri üzerine çekerek, İngiltere’nin saygın otomobil dergisi BBC TopGear tarafından “Yılın Araç Kiralama Şirketi” seçildi.

Türkiye genelinde yaygın 1.400 yetkili servis noktası, 7/24 yol yardım hizmeti, lastik yönetimi ve periyodik bakım gibi hizmet paketleriyle yüksek müşteri memnuniyeti hedefleyen OneCar, 2018 yılında da büyüyerek müşterilerinin yanında yer almaya devam edecek.

Ayın Kampanyalı Araçları
Ayın Kampanyalı Araçları

Siz de birey olarak 36 aya kadar aracınızı DRD güvencesiyle kiralayabilir; sigorta, lastik, periyodik bakım, hasar yönetimi, yedek araç, 7/24 yol yardımı ve MTV gibi operasyonel maliyetleri düşünmeden sadece aracınızın keyfini sürebilirsiniz.

Detaylı bilgi için:onecar.com.tr

*Belirtilen kampanya fiyatı 15 Şubat 2018 tarihine kadar geçerli olup; 36 ay süreyle kiralamada yıllık 10.000 km limiti için verilen aylık kira bedelidir.

Sevgililer Günü’nde sevgilinizin ayaklarını yerden kesin!
Sevgililer Günü’nde sevgilinizin ayaklarını yerden kesin!

Dilediğiniz 0 km aracı onecar.com.tr web sitesi üzerinden yıllık kiralayın. Kiraladığınız aracın kasko, sigorta, bakım, onarım gibi yüklerini bize bırakın.

Hibritte Toyota damgası!
Hibritte Toyota damgası!

Toyota, ilk seri üretim hibrit aracını sunduğu 1997 yılından bu yana 11 milyon 211 bin 115 adet hibrit aracı yollarla buluşturdu. Toyota’nın 2017 yılında Avrupa pazarındaki hibrit araç sayısı da bir önceki yıla oranla yüzde 38 artarak 406 bin adet seviyesine yükseldi. Toyota’nın Avrupa’daki hibrit otomobillerinin payı da yüzde 41’e yükseldi. Kendi kendini şarj eden ve harici şarj ihtiyacı duymayan hibrit teknolojisi ile Toyota, Türkiye’de de 6.500 hibrit otomobili yollara çıkardı. Hibrit modeller arasında en çok tercih edilen otomobil ise Türkiye’de üretilen ilk hibrit olan Toyota C-HR oldu. En gelişmiş hibrit modellerine en kolay yoldan ulaşmak isteyenler onecar.com.tr’ye gelerek, farklı modelleri bir arada görüp uzun dönem kiralama fırsatına kavuşuyor.

ODD 2017 raporu açıklandı
ODD 2017 raporu açıklandı

Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD) tarafından açıklanan rapora göre; Türkiye otomobil ve hafif ticari araç pazarı, geçtiğimiz yılı, bir önceki yıla göre %2,8 düşüş göstererek, 956.194 adet olarak tamamladı.

Otomobil pazarı 2016 yılına göre, %4,52 oranında azalarak 2017 yılında 722.759 adede geriledi. Hafif ticari araç pazarı ise, otomobil pazarının aksine bir önceki yıla göre %2,93 artarak 233.435 adede ulaştı.

2017 yılındaki ÖTV ve MTV artışlarının da etkisiyle en çok 2000cc üstü otomobil satış rakamlarında azalış gözlemlendi. Dizel otomobil satışlarının payı %61,0’a gerilerken, otomatik şanzımanlı otomobillerin payı ise %60,5’e yükseldi. 2017 yılında, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi vergi oranları düşük olan A, B ve C segmentlerinde yer alan araçlar daha çok tercih edildi. En yüksek satış adedine %52,3 pay alan C (377.935 adet) segmenti ulaştı.

Yeni Jetta yüzünü gösterdi
Yeni Jetta yüzünü gösterdi

Ocak ayında düzenlenen Detroit Otomobil Fuarı’nda sergilenen Volkswagen Jetta, yeni yüzü ile Passat’a yaklaşan boyutlara ulaştı. 3.2 milyon adet satış rakamıyla Amerika kıtasında en fazla satılan Alman otomobili olan Jetta, 1.8 metre genişlik, 1.46 metre yükseklik ve 2.69 metre aks genişliğ,ne sahip. Ne var ki Volkswagen, boyutları ve sahip olduğu özelliklerle dikkat çeken yeni nesil Jetta’nın sadece ABD ve Çin pazarında satılacağını duyurdu. Jetta’nın Avrupa versiyonunun isminin ne olacağının yanı sıra; bu segmentte yer alacak bir modelin üretilip üretilmeyeceği de henüz netlik kazanmadı. Amerikalı ve Çinli kullanıcılar için bu araç 1.4 TSi 150 bg güç ve 250 Nm tork güç sunan turbo benzinli motor ile satılacak. Volkswagen Jetta, 10 inçlik dijital kokpit, 8 inçlik multimedya ekranı, 10 farklı iç ambiyans aydınlatması, adaptif hız sabitleyici, arka çapraz trafik yarı sistemi, akıllı uzun far sistemi, şerit takip sistemi, kör nokta algılama asistanı, elektronik diferansiyel kilidi, dört farklı sürüş modu, lastik basınç sensörü, ikinci çarpışma freni gibi birçok donanımla da alınabilecek.

Köprü ve otoyolların 2018 ücretleri
Köprü ve otoyolların 2018 ücretleri

Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM), tarafından 1 Ocak itibariyle uygulamaya alınan köprü ve otoyol ücretleri araç sınıflarına göre değişim gösteriyor. Artışlar yüzde 10 ila 25 arasında değişiyor. Son zamla birlikte boğaz köprülerinden geçiş ücreti 8.75 liraya çıktı. Otoyollarda ise en düşük geçiş ücreti 2.5 lira ve en yüksek ücret 25 lira olarak belirlendi. Boğaz köprülerinde, 1. ve 2. sınıf araç ücretleri ortalama yüzde 25, 3. 4. ve 5. sınıf araç ücretleri ortalama yüzde 10 oranında artırıldı. Avrupa Otoyolu (Mahmutbey-Edirne), Anadolu Otoyolu (Anadolu İstasyonu-Akıncı), İzmir Çeşme Otoyolu ve İzmir Aydın Otoyolunda, 1. sınıf araç ücretleri ortalama yüzde 25, 2. sınıf araç ücretleri ortalama yüzde 15, 3. 4. ve 5. sınıf araç ücretleri ortalama yüzde 10 oranında artırıldı.

Trafik yoğunluğunun azaltılması için alınacak önlemler
Trafik yoğunluğunun azaltılması için alınacak önlemler

2017-2023 dönemini kapsayan Ulusal Enerji Verimliliği Eylem Planına göre otomobillerin şehir merkezlerine girişi sınırlanması, park ücretleri trafiğin yoğun olduğu bölgelerde yüksek, sakin olduğu yerlerde ucuz olacağı düzenlemelerin yapılması planlanıyor.

“Şehirlerdeki trafik yoğunluğunun azaltılması: Otomobil kullanımının azaltılması” amacıyla araçların yol üstüne parkının etkin bir şekilde denetimi, caydırıcı ücretlendirme sistemlerinin uygulanması ve akıllı park alamı sistemlerinin kurulması olarak belirtiliyor. Yürütülecek faaliyetlerden bazıları şu şekilde:

  • Otoparksız bina uygulamalarına müsaade edilmemesi ve belediyeler tarafından tahsil edilen otopark bedellerinin yeni otopark yapımlarında kullanımı etkin yürütülmesi,
  • Taksi, otobüs, dolmuş gibi araçların indirme/bindirme alanlarının fiziki düzenlemelerin yapılması,
  • Şehirlerde düşük karbon emisyonlu bölgeler oluşturulması ve bu bölgelere büyük tonajlı araçların girmesinin engellenmesi,
  • Şehir içi kargo taşımacılığının trafik yoğunluğunun az olduğu saatlerde yapılmasına özendirilmesi,
  • Kamu kurumları, özel kuruluşlar ve okulların giriş-çıkış saatlerinin kademeli olarak daha etkin düzenlenmesi planlanıyor.
Karoq yollara çıkmaya hazırlanıyor!
Karoq yollara çıkmaya hazırlanıyor!

Türkiye’de de kısa bir süre önce satışa sunulan Kodiaq ile bir yandan model yelpazesini genişletmeye devam eden Skoda, SUV segmentindeki yeni temsilcisi Karoq’u yollara çıkarmaya hazırlanıyor. Güçleri 115 ile 190 bg arasında değişen ve dördü yeni toplamda 5 motor seçeneğiyle donatılacak Karoq, yine tipik bir Skoda olarak, VarioFlex sistemli arka koltuklar, bagaj kapağının eller serbest şekilde açılabilmesine olanak sağlayan “sanal pedal” gibi şık fikirleri bünyesinde barındıracak.

Karoq’ta, “Ambition” donanım seviyesinden itibaren full-LED teknolojili farlarla sunulacak. 2.638 mm’lik uzun dingil mesafesi (dört tekerlekten çekişli versiyonda 2.630 mm) Karoq’a yolda konforlu bir sürüş sağlarken, iç mekânın da cömertçe şekillendirilmesine olanak tanımış. 521 litrelik bagaj kapasitesi, arka koltukların yatırılmasıyla 1.630 litreye yükseliyor. Benzinli motorlar 1.0 lt (115 bg) ve 1.5 lt (150 bg) seçeneklerinden oluşurken, yeni 1.6 lt (115 bg) ve 2.0 lt (150 bg) dizeller de dikkat çekiyor. Tüm motorlar, 6 ileri manuel ya da 7 ileri DSG otomatik vites kutusu seçenekleriyle tercih edilebilecek. Aktif silindir teknolojisine sahip 1.5 lt TSI benzinli motor, 4x4 çekiş sistemi ve DSG otomatik şanzıman seçeneğine sahip olacak.

Otopark ve ceza uygulamalarında e-Devlet bildirimi
Otopark ve ceza uygulamalarında e-Devlet bildirimi

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün e-Devlet üzerinden başlattığı yeni uygulama ile sürücüler, araçlarının çekildiği otopark ve ceza bilgisini e-Devlet kapısında kayıtlı e-posta ve mobil uygulama üzerinden anlık bildirim ile öğrenebilecek.

Sürücüler kendi adlarına kayıtlı aracın herhangi bir kural ihlali neticesi otoparka çekilmesi durumunda, aracın plakası, otopark adı, birim il, ilçe, otopark adresi, otopark telefonu, otoparka çekme nedeni, otoparka çekme tarih ve saat bilgilerine bu bildirim üzerinden ulaşabilecek.

Ayrıca araç sahipleri son 5 yıl içerisinde karışmış oldukları ölümlü/yaralamalı kaza, sürücü belgesi ceza/iptal bilgilerini görüntüleyerek barkodlu belge olarak alabilecek. Vatandaşlar, T.C. kimlik numarası, adı soyadı, sürücü belgesi numarası, belgenin verildiği birim, sürücü belgesinin tarihi, sınıfları, geçerlilik tarihi, kısıt kodu, aktif ceza puanı, son 5 yıl içindeki ceza bilgileri, iptal bilgileri ile son 5 yıldaki ölümlü veya yaralanmalı trafik kazasının tarihi, saati, yeri, il, ilçe, kusur durumu ile bilgilerini görüntüleyebilecek.

Çocukla seyahat
Çocukla seyahat

Kendi aracınızla yolculuk etmek kendiniz ve çocuğunuz açısından en iyi seçeneklerden biri olmakla birlikte, çocuklar araçta çabuk sıkılabilir ve dikkatinizin dağılmasına neden olabilecek davranışlarda bulanabilirler.

Çocuklarınızla birlikte sorunsuz bir yolculuk yapmanız için dikkat etmeniz gerekenleri sizin için hazırladık.

  • Yolculuk için çocuğunuzun uyku saatlerini tercih edin.
  • Seyahat esnasında sık sık mola verin.
  • Çocuklar hiçbir zaman ayakta, kucakta, iki koltuk arasında yolculuk yapmamalı, hareket halindeyken daima çocuk koltuklarında oturmalı ve emniyet kemerlerinin bağlı olmasına dikkat edin.
  • Seyahat esnasında, hiçbir suretle kol veya bacağının camdan sarkıtılmasına müsaade etmeyin.
  • Çocuklar, sabitlenmiş kilosuna uygun güvenlik koltuklarında, kemerleri bağlı olarak oturtulmalıdır. 12 yaşından küçük veya boyu 1,63 m’den kısa olan çocuklar arkada çocuk koltuğunda ve tercihen ortada oturtulmasına özen gösterin.
  • 9-18 kg arası çocuklar (9 ay-4 yaş arası) arka koltuğa sabitlenen çocuk koltuklarına yüzü dönük olarak oturtulduğundan ve kemerleri bağlı olduğundan emin olun.
  • 18-25 kg arası çocuklar (4-6 yaş) için boyuna uygun koltuk kullanımına özen gösterin.
  • 25-36 kg (6-12 yaş) arası çocuklar için ise yükseltici minderler kullanarak, orijinal kemerleri taktırın.

Keyifli ve güvenli yolculuklar dileriz.

Hayatı Güvenli Yaşa
Takip Et
© 2018 DRD Filo Kiralama, Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik Politikası