DRD FİLO KİRALAMA
Bültenler
MART 2018
8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kutlu Olsun
8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kutlu Olsun

Kadınların özgürlük ve eşitlik mücadelesi açısından çok önemli ve anlamlı bir gün olan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü, ne yazık ki bu yıl da kadına yönelik artan şiddet olaylarının gölgesinde kutluyoruz.

Şiddetin önlenmesinde, kadınlarımızın çocuklarını sevgi, saygı ve hoşgörülü bir yaklaşımla, cinsiyet ayrımı yapmadan, tutarlı ve doğru biçimde yetiştirmesinin çok önemli olduğuna inanıyoruz.

DRD olarak, şirket bünyesinde kadın çalışanlarımızın yoğunluğu ile her fırsatta kadına verdiğimiz önemin altını çizerek, ülkemizde kadına yönelik şiddetin önüne geçebilmek için biz de varız diyoruz.

Kadına yönelik şiddetin olmadığı, güvenli ve huzurlu bir ülkede yaşamak dileğiyle…

DÜNYA KADINLAR GÜNÜ’NÜ KUTLARIZ.

Ayın Kampanyalı Araçları
Ayın Kampanyalı Araçları

Siz de birey olarak 36 aya kadar aracınızı DRD güvencesiyle kiralayabilir; sigorta, lastik, periyodik bakım, hasar yönetimi, yedek araç, 7/24 yol yardımı ve MTV gibi operasyonel maliyetleri düşünmeden sadece aracınızın keyfini sürebilirsiniz.

Detaylı bilgi için:onecar.com.tr

*Belirtilen kampanya fiyatları 15 Mart 2018 tarihine kadar geçerli olup; Peugeot 301 Active ve Hyundai Elantra Style Plus araçlar için 24 ay, Audi A6 araç için 36 ay süreyle kiralanan yıllık 10.000 km limitli kira bedelidir.

OneCar’lılar Petrol Ofisi’nde de Kârlılar
OneCar’lılar Petrol Ofisi’nde de Kârlılar

Petrol Ofisi iş birliğiyle OneCar müşterilerinin hayatına yeni bir kolaylık daha geliyor.

OneCar’lı olmak her noktada avantajlı. Şimdi Petrol Ofisi istasyonlarında* size özel ÖDEGEÇ kartınızla, aracınızdan inmeden akaryakıtınızı indirimli olarak alabilirsiniz.

*Kampanya ÖDEGEÇ sistemine üye olan istasyonlarda geçerlidir.

Otomotiv ve Filo Kiralama Sektörü
Otomotiv ve Filo Kiralama Sektörü

Türkiye İstatistik Kurumu’ndan elde edilen verilere göre, 2017 Aralık sonu itibariyle trafiğe kayıtlı araç sayısı 22 milyon 218 bin 945 olarak açıklandı. Bunların yüzde 54,1’ini otomobil, yüzde 16,4’ünü kamyonet, yüzde 14’ünü motosiklet, yüzde 8,3’ünü traktör, yüzde 3,8’ini kamyon, yüzde 2,2’sini minibüs, yüzde 1’ini otobüs, yüzde 0,2’sini ise özel amaçlı taşıtlar oluşturdu. Geçen yıla göre otomobil satışlarının %4,52 oranında düştüğü gözlemlendi. 2017 yılında gerçekleşen 722.759 adet yeni otomobil satışı ile trafikteki otomobil sayısı 12 milyona ulaştı.

Operasyonel Filo Kiralama Sektörü ise 2017 yılını, %10,6 büyüme ile kapadı. 2017 yılında büyümesi gerileyen Otomotiv sektörüne de olumlu katkılarda bulunan Operasyonel Kiralama Sektörü, 147.589 adet yeni araç alımı gerçekleştirdi. Vergi oranlarındaki artış ve dalgalı kur, araç sahibi olmak isteyen şirketleri ve bireyleri kiralama seçeneğini yönlendirirken, 2017 yılında sektör araç parkı 365.782 adede ulaştı.

2018 Mercedes-Benz A Serisi Nihayet Ortaya Çıktı
2018 Mercedes-Benz A Serisi Nihayet Ortaya Çıktı

Mercedes’in kompakt sınıftaki temsilcisi A Serisi, 4’üncü nesli ile yüzünü gösterdi. Markanın yeni nesil tasarım anlayışını yansıtan yeni A Serisi, düşürülen rüzgar direnci, artırılan ses yalıtımı, değiştirilen aks bağlantısı gibi yenilikler sayesinde daha rafine bir hale büründü. Otomobilin bagaj kapasitesi ise 29 litre artarak 399 litreye ulaştı. Araçtaki asıl değişiklik ise iç mekanda göze çarpıyor. İlk olarak S Serisi'nde kullanılan, kadranlarla birleşen bir multimedya ekranı görev yapıyor. Yeni Mercedes-Benz A Serisi, 3 veya 4 silindirli motorlarla satın alınabilecek. Benzinli motorlarda giriş seviyesi olan A200 modeli, Renault-Nissan ortaklığında geliştirilen 1.4 litre hacmindeki 160 bg güç üreten motoru kullanacak. Daha güçlü bir model olan A250 ise geliştirilen 2.0 litre hacminde 221 bg güç üreten motoru kullanacak. Bu modelin 0-100 km/s hızlanması 6.2 saniye ve azami sürati ise 248 km/s olacak. Tek dizel seçenek olacak A180d modeli ise, Renault-Nissan ortaklığında geliştirilen 1.5 litre hacminde ve 114 bg güç üreten motoru kullanacak. A200 modeli 6 ileri manuel şanzımanla sunulurken, A250 ve A180d modelleri 7 ileri standart çift kavramalı bir şanzımanla sunuluyor.

Otomobilde Renk Tercihi Beyaz Oldu
Otomobilde Renk Tercihi Beyaz Oldu

PPG’nin her yıl yayınladığı “Otomotivde Renk Trendleri” raporuna göre, geçtiğimiz yıl dünyada üretilen otomobillerin yüzde 77’sini beyaz, siyah, gri ve gümüş renkleri oluşturdu. Rapora göre, geçtiğimiz yıl dünyada üretim bantlarından yüzde 37 oranında beyaz renkli otomobil çıktı. Siyah yüzde 17 oranla dünyanın tercih ettiği en popüler ikinci renk olarak sıralamaya girerken, gri yüzde 12 ile üçüncü, gümüş yüzde 11 ile dördüncü sırada yer aldı. PPG uzmanları, 2018 yılının popüler rengini ise birçok otomobil kullanıcısının dikkatini çeken «Alev Siyahı (Black Flame)» olarak belirledi.

Dizel Motorlu Civic Yollara Çıktı
Dizel Motorlu Civic Yollara Çıktı

Honda’nın üretimini ve testlerini Türkiye’de gerçekleştirdiği dizel motorlu Civic Sedan, yollara çıkıyor. Başta iç pazar olmak üzere ihraç edileceği ülkelerde de büyük ilgi görmesi beklenen Civic Sedan Dizel, en son teknolojiye sahip 1.6 litrelik i-DTEC dizel motoru ile ekonomi ve performansı bir arada sunuyor. İlk etapta 6 ileri manuel şanzıman seçeneği ile yollara çıkan Civic Sedan Dizel, yılın ikinci yarısından itibaren 9 ileri otomatik şanzıman seçeneğine kavuşacak. Honda’nın 120 PS gücündeki 1.6 litre i-DTEC turbo dizel motoru, Civic Sedan’a atak bir sürüş karakteri kazandırıyor. 1.597 CC hacimli sıralı dört silindirli i-DTEC turbo dizel motor 4.000 d/d’da 120 PS güç ve 2.000 d/d’da 300 Nm tork üretiyor. Altı ileri manuel şanzımanla kombine edilen Civic Sedan 0’dan 100 km/s hıza 9,9 saniyede ulaşıyor. Güncel NEDC test normuna göre 91 gr/km CO2 emisyon salınımı gerçekleştiren Civic Sedan Dizel, 100 km’de sadece 3,4 litrelik ortalama yakıt tüketimi değerine ulaşıyor. Yeni Civic Sedan 1.6-litre i-DTEC; Premium, Elegance ve Executive olmak üzere üç farklı donanım paketiyle satışa sunuluyor.

Türkiye Otomotiv Üretimini %13 Artırdı
Türkiye Otomotiv Üretimini %13 Artırdı

2017 yılında otomotiv üretimi geçen yıla göre %13 artışla 1 milyon 674 bine, otomobil üretimi ise %18 yükselişle 1 milyon 121 bine ulaştı. Bu rakamlarla hem toplam otomotiv hem de otomobil üretiminde en yüksek seviyeye ulaşılırken, ihracat oranlarında da artış gözlemlendi. 2016 yılına göre adet bazında toplam otomotiv ihracatı %17, otomobil ihracatı da %24 artış gösterdi. Bu dönemde, toplam ihracat 1 milyon 333 bin adet, otomobil ihracatı ise 921 bin adet düzeyinde gerçekleşti. Böylece otomotiv sanayisinin toplam üretiminin %80'i ihraç edilmiş oldu.

Yeni Peugeot 508 Yüzünü Gösterdi
Yeni Peugeot 508 Yüzünü Gösterdi

Yeni Peugeot 508 Cenevre Otomobil Fuarı’nda gerçekleştirilecek dünya tanıtımından önce yüzünü gösterdi. Oldukça sportif yapısıyla öne çıkan model, bir önceki kasaya göre hemen hemen hiçbir ortak nokta barındırmamasıyla dikkat çekiyor. Markanın geçtiğimiz yıl yenilediği C ve D segmenti Crossover modelleri 3008 ve 5008 ile ön tasarım açısından fazlasıyla benzeşen, sert ve yuvarlak hatların birlikte kullanıldığı yeni Peugeot 508, arka tasarım olarak oldukça keskin çizgilere sahip. Özellikle eğimli C sütunu bölgesi aracın sportif görünümünü artırıyor. Bagaj kapağına doğru kıvrılarak C sütununa birleşen arka çamurluk ise sportifliği destekleyen tasarım detayları arasında yer alıyor. Yeni Peugeot 508’in içinde ise; markanın son zamanlarda benimsediği uçak kokpiti yapısı, D segment bir sedan aracın ağırlığını da taşıyacak şekilde bir miktar daha tutucu tasarlanmış. 508’de 1.2lt turbo-benzin ve 1.5lt turbo-dizel motorlarda 8 ileri tork konvertörlü otomatik şanzımana yer verilmesi bekleniyor.

18 Mart Çanakkale Zaferi
18 Mart Çanakkale Zaferi

Bize bugünleri yaşatan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını sevgi, saygı ve minnetle anıyoruz. 18 Mart Çanakkale Zaferi’mizin 103. yılı kutlu olsun!

Yağmurlu Havalarda Güvenli Sürüş
Yağmurlu Havalarda Güvenli Sürüş

İlkbaharın gelmesiyle kendini gösteren yağmurlu havalarda yolculuk yaparken dikkat etmeniz gereken bazı hususları hatırlatmak isteriz;

  • Sollama esnasında, geçmekte olduğunuz araçtan camınıza gelecek yoğun yağmur suyu ve çamurun görüşünüzü kısıtlamaması için sileceklerinizi en yüksek hızda çalıştırın,
  • Kısa huzmeli farlarınızı devamlı açık tutun,
  • Su birikintilerine girdikten sonra ıslanan fren balatalarını kurutmak için kısa bir süre frene hafifçe basın,
  • Yağmurlu havalarda gaza gereğinden fazla basmak, frene sertçe basmak, ani bir şekilde direksiyonu çevirmek ve debriyajdan ayağı hızlıca çekmek kayma hareketini daha kolay başlatacağından bu hareketlerden özellikle kaçının,
  • Sağanak yağmur esnasında oluşan su birikintilerine girerken aquaplaning (su üstünde kayma) olayı oluşur. Bu durumlarda direksiyonu sıkıca tutun ve hız kesmek için ayağınızı gazdan çekerek frene çok yavaş basın,
  • Genellikle klimalı araçlarda bulunan iç dolaşım düğmesini dışarıdan hava alacak şekilde ayarlayın. Bu düğme eğer iç dolaşımda olursa aracınızın camı çok fazla buğu yapacaktır.

Keyifli ve güvenli yolculuklar dileriz.

Hayatı Güvenli Yaşa
Takip Et
© 2018 DRD Filo Kiralama, Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik Politikası