DRD FİLO KİRALAMA
Faydalı Bilgiler

KULLANICI KILAVUZU
DRD güvencesi ile gerçekleştireceğiniz yolculuklarda ihtiyaç duyabileceğiniz dokümanlara ve faydalı bilgilere bu bölümden erişebilirsiniz.
Kullanıcı Kılavuzu Pdf
DRD Kullanıcı Kılavuzu
KAZA TUTANAĞI
2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu ve Karayolları Trafik Yönetmeliği çerçevesinde, sadece maddi hasarla sonuçlanan trafik kazalarında tarafların serbest iradeleriyle dolduracakları "Maddi Hasarlı Kaza Tespit Tutanağı" uygulaması 1 Nisan 2008 tarihinden itibaren kullanılmaktadır.

"Maddi Hasarlı Kaza Tespit Tutanağı" sadece maddi hasarla sonuçlanan kazalarda, polis veya jandarmaya haber vermeden kazaya karışan diğer sürücü veya sürücülerle anlaşarak sorunun çözülmesi istenirse, tutanak eksiksiz olarak doldurulup imzalanmalıdır. Her türlü bilgi ve yardım için 0850 911 1 724 numaralı Müşteri Hizmetleri Hattımızı 7/24 arayabilirsiniz.

“Maddi Hasarlı Kaza Tespit Tutanağı”nın hangi durumlarda düzenlenmemesi ve ne şekilde doldurulması gerektiğine ait bilgileri yazının devamında bulabileceğiniz gibi aracınızın torpidosunda yer alan DRD Kullanıcı Kılavuzunda da bulabilirsiniz.

"Maddi Hasarlı Kaza Tespit Tutanağı" Hangi Durumlarda Düzenlenmemelidir?
Aşağıda belirtilen durumlarda maddi hasarlı trafik kazası tespit tutanağı (anlaşmalı tutanak) kazaya karışan taraflarca değil, trafik polisi ya da kaza mahalli jandarma bölgesiyse, jandarma tarafından düzenlenmelidir.
  • Sürücünün ehliyetinin ya da kullanılan aracın gerektiği sınıf ehliyetinin olmaması durumunda,
  • Sürücünün alkollü olduğuna ya da akıl sağlığına dair şüphe varsa,
  • Kazaya karışan araçlardan biri ya da daha fazlası kamu kurumlarına ait ise,
  • Kaza sonucunda kamu malında veya sadece 3. şahıslara ait bir malda zarar meydana gelmişse,
  • Kazaya karışan araçlardan birinin veya birkaçının trafik sigortasının bulunmadığı veya süresinin bitmiş olduğu durumlarda,
  • Kaza, ölüm ve/veya bedeni zarar ile sonuçlanmışsa,

Bahsedilen durumlardan biri veya birkaçının geçerli olmasına rağmen maddi hasarlı trafik kazası tespit tutanağı düzenlenmesi halinde bu tutanağın geçersiz olacağını ve hasara ilişkin onarım bedellerinin firmanıza fatura edileceğini lütfen unutmayın.

"Maddi Hasarlı Kaza Tespit Tutanağı" Ne Şekilde Doldurulmalıdır?
  • 1 ve 2 numaralı alanlara kazanın meydana geldiği zamana ve yere ilişkin bilgiler yazılmalıdır.
  • 3 numaralı alana görgü tanıkları varsa onların iletişim bilgileri yazılmalıdır.
  • 4, 5 ve 6 numaralı alanlara sürücüye, araca ve trafik poliçesine ilişkin bilgiler yazılmalıdır.
  • 7 numaralı alanda kaza detayı hakkında bazı bilgiler yer almaktadır. Bu bilgilerden uygun olanını (x) ile işaretleyiniz. 7 numaralı alanın doldurulması zorunlu olmamasına rağmen sigorta şirketinin olayı kısa sürede değerlendirmesini sağlayacağı için doldurulması önerilmektedir.
  • 8 numaralı alan yurtdışından gelen aracın kazaya karışması durumunda doldurulmalıdır. Bu alana, trafik sigortası yerine geçen Yeşilkart (Green Card) belgesine sahip araçlara ilişkin bilgiler yazılmalıdır.
  • 9 numaralı alanda çeşitli motorlu araçlar bulunmaktadır. Bu araçlardan uygun olanının üzerinde aracın ilk darbe aldığı yer işaretlenmelidir.
  • 10 numaralı alana kazanın meydana geldiği yerin ve anının taslağını çiziniz. Taslak üzerinde cadde ve sokak ismi belirtilmeli, araçların gittiği yön işaretlenmeli, araçlar A ve B aracı olarak belirtilmeli, yol çizgileri çizilmelidir.
  • 11 numaralı alana sürücülerin kaza ile ilgili görüşlerinin yazılması gerekmektedir. Ayrılan alanın yetersiz kalması durumunda beyaz bir sayfa kullanılarak görüşlerin devamı yazılabilir ve bu sayfanın tutanağa eklenmesi gerekmektedir.
  • 12 numaralı alan sürücüler tarafından imzalanmalıdır. İmzalanmayan tutanaklar geçersiz olmaktadır.

Tutanak üzerindeki zorunlu alanların tam ve eksiksiz doldurulması ile tutanak geçerli hale gelir. Aksi durumda tutanak geçersiz sayılacaktır. Tutanağın geçersiz sayıldığı durumlarda hasara ilişkin onarım maliyetleri firmanıza fatura edilecektir.

Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi tarafından hazırlanmış uygulama olan ‘’Mobil Kaza Tutanağı’’nı  ücretsiz olarak akıllı telefonunuza indirebilir;  tutanak doldurma işlemini çok daha hızlı ve kolayca online olarak gerçekleştirebilirsiniz.

HASAR FORMU
Maddi hasarlı trafik kazası tespit tutanağı doldurmanızın ya da polis çağırmanızın gerekmediği hasar durumlarında, evrak sürecini kısaltarak daha hızlı hizmet alabilmeniz için geliştirilen yeni hasar takip formunu buradan indirebilirsiniz.
DRD Hasar Formu
DRD Hasar Formu
ARAÇ İADE FORMU
Kiralama dönemi sonunda, aracınızı iade etmeden önce dikkat etmeniz gereken noktaları bu bölümde inceleyebilirsiniz.
DRD Araç İade Formu
DRD Araç İade Formu

Mekanik bir arıza ile ilgili lütfen Müşteri Hizmetleri ile iletişime geçin!

Periyodik Bakım ile ilgili hizmet alabilmek için lütfen tıklayın!

Takip Et
© 2018 DRD Filo Kiralama, Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik Politikası