DRD Fleet Leasing
Press Releases
MAY 2018
Gücümüzü Karadan Aldık, Şimdi Denizlere Taşıdık!
Gücümüzü Karadan Aldık, Şimdi Denizlere Taşıdık!

Sektörde yenilikçi yaklaşımı ile her zaman değer yaratan DRD, denizlere de yelken açarak bireysel yıllık kiralama markası “OneCar” ile Goblin 3 teknesinin ana sponsoru oldu. OneCar Goblin 3 teknesi Marmaris Ergo – MIYC Kış Trofesi şampiyonu oldu. DRD, tekne sponsorluğunun yanı sıra önümüzdeki dönem içerisinde gönüllü çalışanlarına gerekli eğitimleri vererek, kendi içerisinden de bir yelken takımı çıkarmayı hedefliyor. Türkiye’de bu önemli spor dalının gelişimine katkı sunmanın yanı sıra çalışanları arasında ekip olma bilinci, kurum aidiyeti ve motivasyonun artırılması bu sponsorluğun ana hedefleri arasında yer alıyor.

Ayın Kampanyalı Araçları
Ayın Kampanyalı Araçları

Siz de birey olarak 36 aya kadar aracınızı DRD güvencesiyle kiralayabilir; sigorta, lastik, periyodik bakım, hasar yönetimi, yedek araç, 7/24 yol yardımı ve MTV gibi operasyonel maliyetleri düşünmeden sadece aracınızın keyfini sürebilirsiniz.

Detaylı bilgi için:onecar.com.tr

*Belirtilen kampanya fiyatları 15 Haziran 2018 tarihine kadar geçerli olup; VOLKSWAGEN PASSAT, TOYOTA COROLLA ve PEUGEOT 301 araçları için 36 ay süreyle kiralanan yıllık 10.000 km limitli kira bedelidir.

2017 Faaliyet Raporumuz Yayınlandı!
2017 Faaliyet Raporumuz Yayınlandı!

DRD 2017 Faaliyet Raporu Yayında!
DRD Filo Kiralama olarak sektörümüzün faaliyet raporu yayınlayan ilk ve tek markası olmanın gururunu yaşamaya bu yıl da devam ediyoruz. İstikrarlı büyümemizin ve şeffaflık ilkemizin en önemli göstergelerinden biri olan DRD 2017 Faaliyet Raporu’nu sizlere sunmaktan mutluluk duyuyoruz.

DRD 2017 Faaliyet Raporu’na buradan ulaşabilirsiniz.

Yeni Focus Boyut Atladı!
Yeni Focus Boyut Atladı!

Kompakt sınıfın iddialı modellerinden biri olan ve ilk kez yollara çıktığı 1998 yılından günümüze kadar tüm dünyada 16 milyon adetlik satışa ulaşan Ford Focus’un dördüncü nesli gün ışığına çıktı. Bugüne kadarki en kabiliyetli ve teknik açıdan en yetkin Focus modeli olarak tanıtılan otomobil, markanın yepyeni C2 platformu üzerine geliştirilen ilk model olma özelliğini taşıyor. Selefinden daha dikkat çekici bir tasarım sunan otomobil, mümkün olduğunca öne doğru konumlandırılan daha geniş ön ızgarası, LED farları, geriye alınan A sütunları, kaslı çamurlukları ve otomobilin kaslı duruşunu destekleyen C sütunlarıyla son derece dinamik proporsiyonlara sahip. En düşük hacimli motor seçeneği olan 1 litrelik EcoBoost ünite 85, 100 ve 125 beygir gücünde üç farklı versiyona sahip. 1.5 litrelik EcoBoost’ta ise 150 ve 182 beygirlik iki farklı seçenek sunuluyor.

Dünyanın En Lüks SUV’u Cullinan
Dünyanın En Lüks SUV’u Cullinan

Bundan üç yıl önce bir 4x4 üzerine çalışmalara başladığını duyuran Rolls-Royce, merakla beklenen ilk SUV modeli Cullinan'ın üzerindeki örtüyü kaldırdı. Lüks ve prestiji, yüksek bir gövde ve SUV yetenekleriyle bir arada sunmayı amaçlayan Cullinan, ismini şu anda İngiliz Kraliyet tacının üzerinde bulunan dünyanın en büyük elmasından alıyor. Yepyeni alüminyum mimari üzerine geliştirilmiş ikinci Rolls-Royce modeli olan Cullinan, markanın yoldaki karakterinden herhangi bir taviz vermeden, o çok ünlü sihirli halı sürüşünü arazi keyfiyle birleştiren yetenekli bir off-road aracı olarak tanımlanıyor. Otomobilin motor kaputunun altında ise 571 bg güç ve 850 Nm'lik tork değerleri sunan 6.75 litrelik çift turbolu V12 görev yapmakta. Tanıdık motor Cullinan'da gücünü dört tekerleğe birden aktarıyor.

Otomobilde ayrıca arka tekerlek yönlendirme sistemine de yer verilmiş.

Anneler Günü'nüz Kutlu Olsun!
Anneler Günü'nüz Kutlu Olsun!

Hayat yolculuğunda yönümüzü belirleyen, bize güç veren, hedefe varmamızı sağlayan ve her zaman bizi düşünen tüm annelerimizin Anneler Günü'nü kutluyoruz!

Anneler Günü için hazırladığımız reklam filmimizi buradan izleyebilirsiniz.

15 Mayıs CFO Summit Sponsorluğu
15 Mayıs CFO Summit Sponsorluğu

Türkiye’nin Finans Liderleri Zirvesi CFO Summit 15 Mayıs 2018 tarihinde Hilton İstanbul Bomonti Hotel’de gerçekleştirildi.  Dijitalleşme, verinin hızla büyümesi, makroekonomik sorunlar ve değişken piyasalar; rekabetin globalleşerek şiddetlendiği günümüz iş dünyasında, şirketlerin sürdürülebilir başarısı ve gelecek stratejilerinde CFO fonksiyonu alınan tüm kararların odağında kritik bir role sahip. CFO fonksiyonunun değer yaratma ve şirket stratejisi belirlemedeki proaktif rolünün önemine dikkat çekmek amacıyla Türkiye’nin Finans Liderlerini bir araya getiren bu önemli etkinlikte DRD Filo Kiralama olarak sponsorlar arasındaki yerimizi aldık.

OGD Tarafından Yılın Otomobili Hyundai Iconic Seçildi!
OGD Tarafından Yılın Otomobili Hyundai Iconic Seçildi!

Otomotiv Gazetecileri Derneği’nin (OGD) bu yıl 3’üncüsünü düzenlediği "Türkiye’de Yılın Otomobili 2018" ödülünün sahibi, OGD üyesi 76 gazeteciden alınan toplamda 3820 oyla Hyundai IONIQ oldu.

Ödül için yarışan 7 model:

1Hyundai IONIQ 3820
2Peugeot 50083340
3Skoda Kodiaq2980
4BMW 5 Serisi 2340
5Volkswagen Polo2260
6Volvo XC602260
7Ford Fiesta2000 

OGD üyeleri seçim yaparken dünyadaki ve Avrupa’daki benzer organizasyonlarda da temel alınan bazı kriterlere göre oy veriyor. Bunlar; tasarım, ergonomi, yol tutuş, yakıt tüketimi, emisyon oranları, güvenlik, donanım seviyesi ve fiyat-değer oranıdır.

Tüketiciye en doğru ve güvenilir bilgi vermek misyonun bir parçası olarak temel ilkeleri haline getiren OGD’nin 2016 yılında başlayan "Türkiye’de Yılın Otomobili" seçimlerinde ilk ödülün sahibi Skoda Superb olmuştu. Katılım oranını arttırarak daha fazla kitleye ulaşan organizasyon ikinci yılında Megan Sedan, 80’den fazla jüri üyesi gazetecinin oylarıyla "Türkiye’de Yılın Otomobili 2017" ödülüne layık görülmüştü.

Fotosentez Yapan Lastik
Fotosentez Yapan Lastik

Goodyear, fotosentez odaklı konsept lastiği ile sıra dışı fakat bir o kadar da çevreci bir çalışmaya imza attı. Oxygene adı verilen konsept çalışma, havadaki karbondioksidi ve yoldaki nemi içerisine çekiyor. İçerisinde canlı bir yosun katmanı yer alan lastik, topladıklarını kullanarak bu yosunları besliyor ve havaya temiz oksijen salıyor. Böylece bitkiler gibi havayı temizleyen lastik, kağıt üzerinde oldukça faydalı görünüyor. Fransa’nın başkenti Paris’te tam 2.5 milyon aracın yollarda olduğunu belirten Goodyear, Oxygene ile orada yılda 4 bin tondan fazla karbondioksidin emilerek 3 bin tondan fazla oksijenin üretilebileceğini belirtiyor. Bu pratiğe dökülmesi halinde inanılmaz büyük bir değişim anlamına geliyor. Hepsine ek olarak fotosentez sırasında oluşan enerjiyi de depolayabildiği belirtilen lastik, bunu içerisindeki elektronikleri beslemek için kullanabiliyor. Li-Fi teknolojisi ile yol ile IoT sistemleriyle bağlantı kurabildiği dahi belirtilen lastik, üretim tarafında ise üç boyutlu yazıcılardan yararlanıyor.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı
19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'mızı kutluyor; bu günü gençlere armağan eden Ulu Önder Atatürk’ü saygı ve özlemle anıyoruz.

Sıcak Hava Koşullarında Sürüş Güvenliği
Sıcak Hava Koşullarında Sürüş Güvenliği
  • Sıcak havalarda lastik havaları indirilmemelidir.
  • Sıcak havalarda serinlemek amacıyla sol kol dışarı sarkıtılmaz. Direksiyon "9:15" pozisyonunda ve daima 2 elle tutulmalıdır.
  • Hızlı yol kesimlerinde camlar sonuna kadar açılmamalıdır. Açık camdan içeri arı, sinek gibi böcekler, uçuşan kül ve toz girebilir, uzun saçlar göze batabilir.
  • Açık camlar rüzgara olan direnci fazlalaştırır ve yakıt tüketimi artar. Bir veya iki parmak ve çapraz olarak açılacak cam ve havalandırma, serinliği sağlar. Cam açıkken gazete vb. kağıttan malzemeler açıkta durmamalıdır. Kabin içi sıcaklık çok rahatsız ederse klima devreye alınmalıdır.
  • Yaz günlerinin parlaklığını azaltmak için güneş gözlüğü ve güneş siperlikleri kullanılmalıdır.
  • Ölümcül kazaların çoğu güneşli günlerde ve hızlı düzlüklerde olmaktadır. Kısa huzmeli farlar gündüzleri güneşli günlerde daha iyi görülmeyi sağlar. Size tehlike yaratacak olan sürücünün, sizi daha erken fark etmesi sayesinde riskli bir manevraya başlamayacağını düşünerek gündüzleri de kısa farlar mutlaka açılmalıdır.
  • Sıcak günlerde çocuklar ve evcil hayvanlar, araç içerisinde hiçbir zaman yalnız bırakılmamalı ve bol bol sıvı içecek almaları sağlanmalıdır.
  • Güneşte park edilen araçlara binildiğinde, çocukların oturacakları yer kontrol edilmelidir. Güneşten ısınan metal kısımlar, direksiyon ve kumaş olmayan döşemeler ciddi yanıklara neden olabilir.
  • Ön cam siperlikleri ısıyı büyük ölçüde azaltır.
  • Ön ve arka cam önüne gazlı çakmak veya aerosol tüpler bırakılmamalıdır.
  • Ağır yani yağlı yemekler uyku getirir. Dolayısı ile yolculuklarda kuru sandviç tarzı yiyecekler seçilmelidir. Buna rağmen uyku gelebilir. Bu durumda hiçbir zaman göz kapaklarının ağırlaşması beklenmemeli derhal mola verilmelidir.

Keyifli ve güvenli yolculuklar dileriz.

Hayatı Güvenli Yaşa

 

Follow Us
© 2018 DRD Fleet Leasing, All Rights Reserved. Privacy Policy