DRD Fleet Leasing
Press Releases
SEPTEMBER 2018
Okullar Açılırken, Sürücülerin Dikkatine!
Okullar Açılırken, Sürücülerin Dikkatine!

Videomuzu izlemek için tıklayınız.

Avrupa’da Elektrik ve Hibrit Araç Satışları %40 Artarak 1 Milyonu Aştı
Avrupa’da Elektrik ve Hibrit Araç Satışları %40 Artarak 1 Milyonu Aştı

Dünya genelinde elektrik ve hibrit araçlara geçiş yavaş olsa da Avrupa da bu araçların sayısı her geçen gün artmaya devam ediyor. 2018 yılının ilk yarısında Avrupa’da elektrikli araç sayısı bir önceki seneye göre %40 artarak 1 milyon adedi aştı. Elektrikli ve hibrit araçlar Avrupa’daki toplam araç satışının %2’sini oluşturuyor. Elektrikli ve hibrit araç sahipliğinde Avrupa’da en yüksek orana sahip ülke Norveç olurken Almanya’nın yıl sonuna kadar liderliği ele geçirmesi bekleniyor.

Yandex Otonom Araç Testlerine Rusya’da Başladı
Yandex Otonom Araç Testlerine Rusya’da Başladı

Yandex, otonom araç testleri Rusya’nın Innopolis şehrinde halka açık olarak gerçekleştiriyor. Araç testlerine katılmaya gönüllü olan kişiler bu araçlara ücretsiz ulaşım sağlayabiliyor. İki araçla başlayan testlerde şirket önceliğinin sürüş güvenliği olduğunu duyurdu.

Mercedes-Benz C-Serisi Yenilendi
Mercedes-Benz C-Serisi Yenilendi

Kapsamlı bir şekilde yenilenen Mercedes-Benz C-Serisi, Türkiye'de sedan, coupe ve cabriolet gövde seçenekleriyle satışa sunuldu. Yeni C-Serisi, premium orta sınıfın en fazla tercih edilen modeli olmayı hedefliyor. Sedan, coupe ve cabriolet gövde seçenekleri ile ithal edilen yeni C-Serisi, versiyona göre Comfort, Exclusive ve AMG donanım paketlerinde tercih edilebiliyor. Premium orta sınıfın en fazla tercih edilen modeli olmayı hedefleyen yeni C-Serisi'nde tamamen yeni geliştirilen 1.5 litrelik turbo beslemeli benzinli motor, EQ_Boost adındaki elektrikli motor desteğine sahip olarak segmentinde öncü rol üstleniyor. Yeni C-Serisi'nin tüm modellerinde 9G-TRONIC otomatik şanzıman, dizel ve benzinli motorların tamamında da partikül filtresi standart donanımda yer alıyor. Yeni C-Serisi, Mercedes-Benz'in en güncel ve en yeni sürüş destek sistemleriyle sürüş güvenliğini sağlayıp sürücünün hayatını kolaylaştırıyor. Aktif Direksiyon Yardımcısı, Aktif Şerit Takip Yardımcısı ve Aktif Acil Durum Durma Yardımcısı gibi yeni donanımlar da sürüş güvenliğini arttırıyor.

Bridgestone Gürültüsüz Lastik Çalışmalarını Hızlandırdı
Bridgestone Gürültüsüz Lastik Çalışmalarını Hızlandırdı

Bridgestone lastik gürültü testlerinde, otonom araç testlerinden yararlanmak üzere robotik teknolojileri alanında uzman ZMP ile anlaştı. Araçların test merkezlerinde otomatik sürüş teknolojileri kullanılarak hareket ettirilmesi için otomatik sürüş aracı Robocar Minivan ve şirketin yeni nesil lastiklerinden yararlanılacak. Şirket yaptığı açıklamada; “Yakın zamanda başta Avrupa, Asya ve Japonya olmak üzere dünyanın çeşitli ülkelerinde hayata geçirilen lastik gürültü düzenlemeleri ile lastikler tarafından sürüş sırasında yaratılan gürültünün azaltılması amaçlanıyor. Bridgestone, otomatik sürüş teknolojilerinin lastik gürültü testlerinin yapılması sürecine dahil edilmesiyle test sürüş pilotlarının yeteneklerine ve uzmanlıklarına bağlı kalmadan bu testleri gerçekleştirebilmeyi ve böylelikle lastik testlerinin doğruluğunu ve etkinliğini artırarak lastik ürünlerinin kalitesini geliştirmeyi hedefliyor.” dedi.

TOKKDER 2018 1.Yarıyıl Raporunu Açıkladı
TOKKDER 2018 1.Yarıyıl Raporunu Açıkladı

Tüm Oto Kiralama Kuruluşları Derneği(TOKKDER)’in yayınladığı 2018 1. Yarıyıl raporuna göre filo kiralama sektörü 2018 yılı ilk yarısında Türkiye’de satılan otomobillerin %21,6’sı olan 59 bin 675 adet yeni aracı filosuna kattı. Bu dönemde yaklaşık 6,5 Milyar TL yatırım yapan sektörün aktif büyüklüğü ise 30 milyar 955 milyon TL’ye ulaştı. TOKKDER Yönetim Kurulu Başkanı İnan Ekici yaptığı açıklamada  “2018 yılı birçok zorluğu önümüze seriyor.

Türk Lirası’nın ABD Doları ve Euro karşısında önemli ölçüde değer kaybetmesi, yeni araç fiyatlarındaki artış, bankaların azalan kredi iştahı, sektörünün büyüme hızının yavaşlaması, yükselen enflasyon ve faizler zorlukları oluşturan ana etkenler arasında yer alıyor. Ancak biz buna rağmen ekonomideki çarklar dönmeye devam ettiği sürece 2018 yılı sonunda operasyonel araç kiralama sektörünün, geçtiğimiz yıla göre yüzde 5 büyüyeceğini öngörüyoruz. Çünkü, firmaların araç ihtiyaçları sürüyor. Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de likidite sıkıntısının yaşandığı bu dönemde doğal olarak araç kiralamaya olan eğilim daha da artıyor” dedi.

Aracınızdaki İkaz Lambaları Size Ne Anlatmak İstiyor?
Aracınızdaki İkaz Lambaları Size Ne Anlatmak İstiyor?

Aracınız sizi hem bilgilendirmek hem de uyarmak için birçok ikaz lambası bulundurmaktadır. Seyir sırasında bir problem yaşamamak için bu ikaz lambalarını hem iyi anlamalı hem de takip etmemiz gerekir. Sizler için en sık rastlanan ikaz lambalarından bazılarını paylaşıyoruz.

  • Ön sis farı açık
  • Direksiyon sisteminde bir arıza var
  • Cam suyu/sıvısı az
  • Fren balataları aşınmış
  • Start sisteminde bir arıza var
  • Ayağınız fren pedalı üzerinde ya da fren pedalı kilitli durumda
  • Lastik havası düşük
  • Hava yastığında (airbag) bir arıza var
  • Soğutma suyunda bir problem var. Araç hararet yapabilir
  • ABS fren sisteminde arıza var
OneCar 19. Fehmi Kızıl Senyör Tenis Turnuvası Başlıyor
OneCar 19. Fehmi Kızıl Senyör Tenis Turnuvası Başlıyor

Türkiye’nin en köklü uluslararası spor etkinliklerinden biri olan İstanbul Challenger, dünya tenisinin yıldızlarını 70. kez Türk sporseverlerle buluşturuyor. 6-15 Eylül tarihleri arasında, TED Spor Kulübü’nde gerçekleştirilecek 19. Fehmi Kızıl Senyör Tenis Turnuvası ana sponsoru OneCar olarak bu önemli etkinlikte yerimizi alıyoruz.

Follow Us
© 2018 DRD Fleet Leasing, All Rights Reserved. Privacy Policy