DRD Fleet Leasing
Press Releases
OCTOBER 2018
HEY-Lütfen Trafikte Cep Telefonu Kullanmayın!
HEY-Lütfen Trafikte Cep Telefonu Kullanmayın!

Bir anlık dalgınlık büyük kayıplara yol açabilir.

Lütfen trafikte cep telefonu kullanmayın!

İzlemek için tıklayın

Taşıt Kiralama Sözleşmelerini Düzenleyen Tebliğ Resmi Gazete’de Yayınlandı.
Taşıt Kiralama Sözleşmelerini Düzenleyen Tebliğ Resmi Gazete’de Yayınlandı.

Döviz cinsinden ve dövize endeksli sözleşmeleri düzenleyen Türk Parasını Koruma Hakkında 32 Sayılı Karara ilişkin taşıt kiralama sözleşmelerini düzenleyen tebliğ resmi gazetede yayınlandı. Tebliğin 7. maddesine göre taşıt kiralamalarında yapılacak yeni sözleşmeler döviz cinsinden yapılabilecek sözleşmeler kapsamı dışında bırakılarak TL cinsinden yapılması zorunluluğu getirilirdi. Tebliğin 22. maddesinde getirilen istisna ile taşıt kiralamalarında döviz cinsinden imzalanan mevcut sözleşmelerin devamına karar verildi.

Tebliğ’i Okumak İçin Tıklayınız.

Lexus ES Yan Ayna Yerine Kamera Kullanacak
Lexus ES Yan Ayna Yerine Kamera Kullanacak

Lexus, Ekim ayından itibaren ES modelinde yan aynaların yerine yüksek çözünürlüklü kamera sistemi kullanacağını duyurdu. Bu özellik bazı regülasyonlardan dolayı şimdilik sadece Japonya’da kullanıma sunulacak. Normal aynalardan daha ince bir yapıya sahip olan kameralı aynalar rüzgar sesini azaltmanın yanı sıra daha geniş bir görüş açısı sunuyor. Kameralı aynalar görüntüyü aracın içerisine yerleştirilen 5 inç’lik kare ekranlara yansıtıyor. Sistemin bir diğer özelliği ise sürücünün sinyal vermesi durumunda görüş açısını genişleterek daha güvenli şerit değiştirmesine olanak sağlaması.

Ford Elektrikli Tır Konsepti F-Vision’ı Tanıttı
Ford Elektrikli Tır Konsepti F-Vision’ı Tanıttı

20-27 Eylül 2018 tarihleri arasında düzenlenen IAA Hannover 2018 Ticari Araç Fuarı’nda tanıtılan F-Vision, 2019 Uluslararası Yılın Kamyonu Ödülü'nün de sahibi oldu. Ford’un Türk mühendisler tarafından geliştirilen %100 elektrikli ve 4. seviye otonom (sürücüsüz) kamyon modeli F-Vision, Tesla’nın 2018’in başında tanıttığı yarı otonom elektrikli kamyon modeli Tesla Semi’nin en büyük rakibi olarak gösteriliyor. Ford Otosan Genel Müdürü ve kamyon konseptinin başındaki isim olan Haydar Yenigün, araçla ilgili şunları söyledi: "F-Vision konsept aracımız gelecek için neler hayal ettiğimizin, hatta daha ötesinde neler üzerinde çalıştığımızın ipuçlarını veriyor. Teknoloji bizim için gelecek demek. Bu teknolojileri yıllardır yatırım yaptığımız, Türkiye'nin en büyüğü olan Ar-Ge merkezimiz sayesinde hayata geçiriyor, geleceği şekillendiriyoruz."

EDS ile Birden Fazla İhlale Trafik Cezası Kesilebilecek
EDS ile Birden Fazla İhlale Trafik Cezası Kesilebilecek

Sürücülerin trafik ihlallerini tespit eden ve trafik kazaları sonucu oluşabilecek can ve mal kayıplarının önüne geçmeyi hedefleyen Elektronik Denetleme Sistemi (EDS) kameralarıyla, tespit edilen ihlallere ilişkin kesilen cezaların kapsamının genişletilmesi planlanıyor. İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından hazırlandığı ve İçişleri Bakanlığı'na sunulduğu belirtilen planın kabul edilmesi durumunda, trafikte kural ihlalini azaltmak amacıyla, EDS'ler aracılığıyla sürücülere birden fazla ceza verilebilecek. Araçların ön cepheden fotoğraflarının çekildiği sistemde, hız ihlali yapan sürücüye aynı zamanda emniyet kemeri takmadığı için de ceza verilebilecek.

Renault’dan Robot Otomobil ile Kişiye Özel Teslimat Çözümü
Renault’dan Robot Otomobil ile Kişiye Özel Teslimat Çözümü

Hannover Otomobil Fuarı 2018'de Renault Grubu, EZ-PRO'nun dünya prömiyerini gerçekleştirdi. EZ-PRO; otonom, elektrikli, internet bağlantılı ve paylaşımlı bir robot araç konsepti olarak tanımlanıyor. EZ-PRO kabininde bir görevli, sürüşe odaklanmasına gerek kalmadan sürücüsüz robot kabinlerin yönetimine ve rota planlamasına konsantre olabiliyor; böylece yiyecek ve hassas eşyaların kişiye özel güvenli teslimatını gerçekleştirebiliyor. Lojistik görevlisi tarafından yönetilen bir kabin konvoyunda her bir kabin, kendi müşterisi ve teslimat adresine farklı ürünlerin teslimatını yapabiliyor. Aynı şekilde bir Kabin aynı güzergah üzerinde farklı adreslere teslimat gerçekleştirebiliyor. Bu paylaşımlı dağıtım, kabinlerin verimliliğini arttırırken teslim maliyetlerini düşürüyor. EZ-PRO'da alıcılar teslimat zamanı ve yeri seçme özgürlüğüne sahip ve aynı zamanda teslimatını görevliden şahsen almayı ya da otonom robot kabinlerdeki self-servis kilitli bölmelerden teslim almayı tercih edebiliyor. Bu kilitli bölmelere, alıcı tarafından telefona indirilen bir uygulama sayesinde 7/24 erişim sağlanabiliyor.

Ford Lyft ve Uber’den Trafik İçin Ortak Platform
Ford Lyft ve Uber’den Trafik İçin Ortak Platform

Ford, Lyft ve Uber trafik problemi ile mücadele için güçlerini Shared Streets isimli platformda birleştirdi. ABD içerisinde hizmet verecek olan Shared Streets, şehir içi ulaşımın daha iyi analiz edilerek yolların daha akıllı, verimli ve güvenli kullanılmasını amaçlıyor. Belediyeler ve özel şirketler tarafından kullanılacak veri paylaşım platformu, aynı zamanda şehir trafiğinin insanlar üzerindeki etkilerini de gösterecek.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’mız Kutlu Olsun!
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’mız Kutlu Olsun!

Cumhuriyetimizin 95. yılını gurur ve onurla kutluyoruz.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’mız kutlu olsun!

Follow Us
© 2018 DRD Fleet Leasing, All Rights Reserved. Privacy Policy