DRD Fleet Leasing
Press Releases
NOVEMBER 2018
#ilkarabanızın Heyecanına Kapılmayın, Hayatı Emniyetli Yaşa'yın
#ilkarabanızın Heyecanına Kapılmayın, Hayatı Emniyetli Yaşa'yın

Yaşınızın vermiş olduğu heyecana kapılarak değil, önünüzdeki uzun ve sağlıklı hayatın bilincinde olarak emniyet kurallarına uyun.

İzlemek için tıklayın

Trafikte İlk Geçiş Hakkı Yayaların
Trafikte İlk Geçiş Hakkı Yayaların

Meclis içişleri komisyonunda kabul edilen yeni düzenleme ile Karayolu Trafik Kanunu’nda yer alan trafik cezalarında artırıma gidildi. Kanunda en çok dikkat çeken cezalardan biri ise yayalara ilk geçiş hakkı verme zorunluluğu oldu. Bu düzenlemeye göre sürücüler, yaya veya okul geçitlerinin haricinde kavşak giriş ve çıkışlarında da yayalara ilk geçiş hakkı tanımak zorunda. Bu kurallara uymayan sürücülere kesilen ceza 235 TL’den 488 TL’ye çıkarıldı. Bunun yanında muayenesi bulunmayan araçlara yazılan trafik cezası 108 TL’den 235 TL’ye, Seyir halinde cep telefonu ile konuşan sürücülere uygulanan trafik cezası 180 TL’den 235 TL’ye çıkarıldı.

Paris Otomobil Fuarı’nda Elektrikli ve Yeni Konsept Araçlar Sergilendi
Paris Otomobil Fuarı’nda Elektrikli ve Yeni Konsept Araçlar Sergilendi

2 Ekim 2018 tarihi itibariyle dünyanın en büyük otomobil fuarı olarak kabul edilen Uluslararası Paris Otomobil Fuarı (Mondial de L’Auto) 120. kez kapılarını basın mensuplarına, profesyonellere ve ziyaretçilere açtı. Paris’teki fuara bu yıl Ford, Fiat, Volkswagen, Opel, Nissan, Mazda, Volvo, Aston Martin, Bentley, Mini, Infiniti, Lamborghini, Alfa Romeo ve Jeep gibi dünyaca ünlü markalar katılmadı. Fuarda premium sınıftaki kompakt modeller, çığır açma iddiasındaki konseptler ve SUV’lar dikkat çekti. Audi üç yeni modeli ikinci nesil A1, premimum segment Q3 ve yeni elektrikli orta boy SUV aracı E-tron modeliyle elektrikli ve farklı konseptlerde iddialı olduğunu gösterdi. Hyundai ise üç önemli model üzerinde yoğunlaştı. i30 Fastback N ve i30 N Option'un yanı sıra elektrikli Kona ve konsept Le Fil Rouge, firmanın yeni modelleri arasında yer aldı. Elektrikli araç piyasasında lider olan Tesla ise şahin kanatlı kapılarıyla dikkat çeken SUV modeli Model X ile fuarda boy gösterdi. Paris’te tamamen yenilenen Corolla Touring Sports’un dünya lansmanını gerçekleştiren Toyota, aynı zamanda Yaris modelinin 20. yılını ilk kez burada gösterdiği iki özel modelle kutladı. Toyota ayrıca yeni RAV4’ün ve yeni Camry Hybrid’in de Avrupa prömiyerlerini de gerçekleştirdi. Honda en önemli yeniliği olarak yeni CR-V Hybrid ile öne çıktı. Yıl sonunda emekliye ayrılacak olan Mercedes’in Üst Düzey Yöneticisi (CEO) Dieter Zetsche, firmanın Vision EQ Silver Arrow’unu Avrupalı tüketicilerin beğenisine sundu. Renault’un yıl sonunda CEO’luk koltuğuna oturacak olan Thierry Bollore ise Ez-Ultimo'nun ilk gösterimini gerçekleştirdi.

Ford'tan Trafik Işıklarını Ortadan Kaldıran Proje
Ford'tan Trafik Işıklarını Ortadan Kaldıran Proje

Ford, yakın gelecekte trafik ışıklarını kullanımdan kaldırarak hem kaza risklerini azaltmak hem de trafik sıkışıklığını en aza indirmek istiyor. Otomobil üreticileri şu günlerde ''V2X'' adı verilen bir sistem üzerinde çalışıyor. Bu sistemin bazı bölümleri günümüzde kullanılabilir hale geldi. Ford'a göre projenin en heyecan verici tarafı yakın gelecekte araçların kırmızı ışıkta durmasına gerek kalmaması. Sistem, kavşak gibi noktalara gelmeden önce size hız tavsiyesinde bulunuyor. Böylece sürücüler ışıklara gelmeden önce yavaşlamış oluyor ve durmalarına gerek kalmıyor “'Vehicle-to-vehicle'” yani araçtan-araca iletişim sistemi sayesinde diğer araçların yeri, hız bilgisi ve gideceği lokasyon sistem tarafından analiz ediliyor. Böylece sistem en uygun yavaşlama noktasına sizin yerinize karar veriyor. Ford, gelecekte insanların otomobil kullanmasına gerek kalmayacağını ve sadece gitmek istedikleri lokasyonu söyleyeceklerinin altını çiziyor.

Audi Üretimde Öğrenebilen Yapay Zeka Teknolojisini Kullanmaya Başladı
Audi Üretimde Öğrenebilen Yapay Zeka Teknolojisini Kullanmaya Başladı

Audi Ingolstadt’taki fabrikasında üretim kalitesini en üst düzeyde tutabilmek için öğrenebilen yapay zeka teknolojisinden faydalanmaya başladı. Sac metal parçalarında uygulanan akıllı kameralarla denetim sayesinde üretim hataları kolaylıkla tespit edilerek gerekli düzeltmeler yapılıyor. Terabaytlarca hata görselini tarayarak hataları tespit edebilen yapay zeka, kendi başına öğrenmeye devam ederek kendini geliştirebiliyor. Bu teknolojinin geliştirilerek boya ve montaj süreçlerinde de kullanılabileceği belirtiliyor.

Toyota Hilux’tan 50’nci Yılında Türkiye’ye Özel Versiyon
Toyota Hilux’tan 50’nci Yılında Türkiye’ye Özel Versiyon

Türkiye’de 50’nci yıl anısına satışa sunulan Hilux 4x4 Hi-Cruiser A/T 50.yıl versiyonu yenilikleriyle dikkat çekiyor. 1968 yılında üretilmeye başlanan ve global olarak 18 milyon adedin üzerinde satışıyla, dünyanın en çok tercih edilen pick-up modeli olan Toyota Hilux’ın 4x4 Hi-Cruiser A/T versiyonu, SUV görünümlü tasarımı, güvenlik donanımları, sürüş dinamikleri ve konforuyla öne çıkıyor. Toyota’nın gelişmiş güvenlik sistemi “Toyota Safety Sense” bütün özellikleriyle yer alırken, yenilikler arasında yükleme ve boşaltmada büyük kolaylık getirmesinin yanı sıra 730 kg’ye varan yük taşıma kapasitesinin tam olarak kullanılmasını sağlayan alüminyum sürgülü kapak da bulunuyor. 5330 mm uzunluğa, 1855 mm genişliğe ve 1815 mm yüksekliğe sahip bu özel versiyonda, krom roll barlar, krom yan basamaklar, krom ön ve alt kroma, siyah çamurluk korumaları ve 18 inç alaşım jantlar efsane pick-up’ın heybetli görünümüne katkı sağlıyor.

Dünyanın İlk Uçan Arabası Satışa Sunuldu
Dünyanın İlk Uçan Arabası Satışa Sunuldu

Bir dakikadan az sürede uçağa dönüşebilen, 3000 metre yüksekliğe çıkabilen ve 650 km yol kat edebilen dünyanın ilk uçan arabası Ekim ayında satışa sunuldu. Volvo'nun alt şirketi olan Terrafugia’nın yeni nesil otomobili Transition, Amerikan Ulusal Havacılık Kurumu ve Trafik Güvenlik Kurumu tarafından uçuş iznine sahip oldu. Aracı kullanacak olan sürücülerin pilot lisansına da sahip olması gerekiyor ve uçağın havalanması için havaalanında olması gerekmiyor. Şirketin CEO’su Chris Jaran yaptığı açıklamada Transition’ın yeni nesil otomobil dünyasının kilit noktalarından biri olduğunu söylerken, dört koltuklu ve otomatik pilota sahip modelin de yapımına devam edildiğini açıkladı. Aracın Ekim ayının başlarında satışa çıkmasının ardından kullanıcılarıyla 2019’un başlarında buluşması planlanıyor.

24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlu Olsun!
24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlu Olsun!

Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir. Öğretmenden, eğiticiden mahrum bir millet henüz millet namını almak yeteneğini elde edememiştir. Ona basit bir kütle denir, millet denmez.

Mustafa Kemal Atatürk

Follow Us
© 2018 DRD Fleet Leasing, All Rights Reserved. Privacy Policy