DRD FİLO KİRALAMA
Bültenler
ŞUBAT 2017
Yılın Otomobili’nde Finalistler Belli Oldu
Yılın Otomobili’nde Finalistler Belli Oldu

2017 yılının Mart ayında düzenlenecek olan Cenevre Otomobil Fuarı‘nda kazananın belli olacağı Avrupa’daki (Car of The Year)“2017 Yılın Otomobili” unvanının adayları açıklandı. Bu önemli ödül için yedi yeni model rekabet edecek ve kazanan farklı ülkelerden 58 otomotiv gazetecisinden oluşan jürinin oylarıyla belirlenecek. Jüri ilk aşamada yedi adayı beşe indirmek için oylarını kullanacak. Jürinin oylarını kullanırken otomobilleri; tasarımlarına, konforlarına, güvenliklerine, performanslarına ve sürüş dinamiklerine göre değerlendirecek.

İşte 2017 Yılın Otomobili finalistleri

  • Alfa Romeo Giulia
  • Mercedes E-Serisi
  • Citroen C3
  • Nissan Micra
  • Peugeot 3008
  • Volvo S90
  • Toyota C-HR
DRD’den Şubat Ayı Fırsatları
DRD’den Şubat Ayı Fırsatları

Siz de birey olarak 24/36 aya kadar aracınızı DRD güvencesiyle kiralayabilir; sigorta, lastik, periyodik bakım, hasar yönetimi, yedek araç, 7/24 yol yardımı ve MTV gibi operasyonel maliyetleri düşünmeden sadece aracınızın keyfini sürebilirsiniz.

Detaylı bilgi için:bireysel.drd.com.tr/TR/

*Belirtilen fiyatlar 15 Mart 2017 tarihine kadar geçerli olup; 24 ay süreyle kiralamada yıllık 10.000 km limiti için verilen aylık kira bedelidir.

BMW 4 Serisi Yüzünü Güncelledi
BMW 4 Serisi Yüzünü Güncelledi

BMW makyaj operasyonlarında sadelikten yana olan tavrını değiştirmedi ve 4-serisinin Coupe, Cabrio ve Gran Coupe olmak üzere üç farklı gövde tipini hafifçe güncelledi. Ön ve arka farları LED teknolojisine ve hafifçe güncellenen bir tasarıma kavuşan 4-serisinin artık iki yeni renk seçeneği de mevcut: Snapper Rocks ve Sunset Orange. Ayrıca tamponlardaki minik detaylara yapılan müdahaleler neticesinde otomobilin genel olarak gençleştiği de söylenebilir.

Motor seçenekleri de güncellenen otomobilin modellerini ve ilgili modellerin güçlerini sıralamak gerekirse 184 bg’lik 420i, 258 bg’lik 430i ve 326 bg’lik 440i benzinli tarafta yer alırken; 190 bg’lik 420d, 224 bg’lik 425d, 258 bg’lik 430d ve 313 bg’lik 435d xDrive dizel tarafında bulunuyor. 4-serisi model ailesindeki değişimlerin BMW M3 ve BMW M4 için de geçerli olması, söz konusu makyajın yarattığı heyecanı güçlendiren bir başka detay.

Türkiye’de Trafiğe Kayıtlı Araç Sayısı 21 Milyonu Aştı
Türkiye’de Trafiğe Kayıtlı Araç Sayısı 21 Milyonu Aştı

Trafiğe kayıtlı araç sayısı Kasım ayı sonu itibarıyla 21 milyon 3 bin 368 oldu Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2016 yılı Kasım ayı 'Motorlu Kara Taşıtları İstatistikleri'ni açıkladı. Buna göre; Kasım ayı sonu itibarıyla trafiğe kayıtlı taşıtların yüzde 53,6'sını otomobil, yüzde 16,3'ünü kamyonet, yüzde 14,3'ünü motosiklet, yüzde 8,4'ünü traktör, yüzde 3,9'unu kamyon, yüzde 2,2'sini minibüs, yüzde 1,1'ini otobüs, yüzde 0,2'sini ise özel amaçlı taşıtlar oluşturdu. Ocak-Kasım döneminde trafiğe kaydı yapılan 680 bin 493 adet otomobilin yüzde 61,2'si beyaz, yüzde 15,8'i gri, yüzde 8,6'sı siyah ve yüzde 6,4'ü kırmızı iken yüzde 7,9'u diğer renklerde olduğu tespit edildi.

Kış Lastiği Kullanımı Yüzde 17 Oranında Artış Gösterdi
Kış Lastiği Kullanımı Yüzde 17 Oranında Artış Gösterdi

Online alışveriş sitesi Sahibinden.com tarafından gerçekleştirilen araştırmanın sonuçlarına göre, zorlu hava koşullarında, zeminlerde daha iyi yol tutuşu ve daha kısa fren mesafesi sunan kış lastiği alışverişine olan eğilim gerek yasal zorunluluk gerekse güvenli sürüş bilincinin artmasıyla birlikte ivme kazandı. Araç kiralama şirketlerinin de bu artışta önemli bir payı olduğu belirtiliyor.

Sahibinden.com’ un 2016 yılının Eylül-Aralık dönemine ait kış lastiği satış verilerine göre, bir önceki yılın aynı dönemine oranla kış lastiği fiyatları yüzde 7 artarken, satışlar yüzde 17 yükseliş kaydetti. Kış lastiklerinin son 4 aydaki ortalama fiyatı da 375 lira olarak belirlendi. Verilere göre en fazla kış lastiği satışı Aralık ayında gerçekleşti.

Opel’in Yeni Crossover Modeli Crossland X
Opel’in Yeni Crossover Modeli Crossland X

Opel’in 2016 sonunda Mokka X ile açtığı X Dosyası’nın ikinci modelinin üzerindeki sır perdesi aralandı. Opel Crossland dışarıdan bakıldığında kompakt, içeriden bakıldığında ise çok yönlü bir crossover olma iddiasında. Tamamen yeni Opel Crossland X, çift renkli yapısı ve SUV görünümüyle B segmentindeki sportif Mokka X ile başlayan yeni aileye güç katacak. Daha büyük Grandland X ise C segmentinde bu yılın dördüncü çeyreğinde meraklıları ile buluşacak. 4,21 metrelik uzunluğu ile Astra’dan 16 cm daha kısa, ancak 10 cm daha yüksek. Full led farlara sahip sürüşe duyarlı geliştirilmiş ön farlar (AFL), head up display, 180 derecelik panoramik geri görüş kamerası, geliştirilmiş park desteği sistemi, yaya tespit özellikli ön çarpışma uyarı sistemi, otonom acil fren sistemi, üç seviyeli sürücü yorgunluk sistemi, şerit takip sistemi, hız tabelası takip sistemi, kör nokta uyarı sistemleri yeni modelin sahip olduğu özellikleri temsil ediyor. Crossland X arka koltukları katlamadan elde edilen 410 litrelik bagaj hacmi ile de sınıfında iddialı. Ayrıca arka koltuklar 150 mm ileri-geri hareket ederek daha fazla diz mesafesi, ya da daha geniş bagaj alanı sağlayabiliyor. Crossland X modelinde Mokka’da da kullanılan 105 beygirlik 1.0 litre benzinli, 1.4 litrelik benzinli turbo motor ile 1.6 litrelik CDTI dizel motorun görev yapması bekleniyor.

Kazaların Yüzde 60’ından Cep Telefonu Sorumlu
Kazaların Yüzde 60’ından Cep Telefonu Sorumlu

Almanya, Avusturya ve İsviçre'de yapılan Yol Güvenliği Araştırması, trafik kazalarının yüzde 60'ının cep telefonu kullanımı nedeniyle gerçekleştiğini ortaya koydu. Yapılan araştırmada, son üç yılda kaza yapan sürücülerin yüzde 60'ının kaza sırasında cep telefonlarını kullandıkları tespit edildi. Institute for Applied Psychology ve Makam Market Research iş birliğiyle, bin 600 sürücüyle görüşülerek yapılan araştırmada, sürücülerin trafikteyken teknik cihazlara odaklanmaları nedeniyle kaza riskinin önemli ölçüde arttığı kanıtlandı. Araştırmada, son üç yılda kaza yapan sürücülerin yüzde 60'ının kaza sırasında cep telefonlarını kullandıkları tespit edilirken, kaza yapmayan sürücülerde ise cep telefonu kullanma oranının yüzde 37 olduğu ortaya konuldu.

Araştırmaya göre, sürücülerin yüzde 46'sı, yani yaklaşık her iki sürücüden biri cep telefonu kullanmama kuralını ihlal ediyor. Sürücülerin yüzde 74'ü ise araca entegre teknik cihazların dikkatlerini dağıttığını belirtiyor. Sürücülerin yüzde 39'u navigasyon sistemini, yüzde 58'i ise ön paneldeki menü aracılığıyla radyo sistemini kullanıyor. Sürücülerin yüzde 15'i trafikteyken SMS yazıyor ve yüzde 24’ü akıllı telefonlarını kullanarak mesajlarını okuyor. 24 yaş altı katılımcılar arasında bu oranın çok daha yüksek olduğu görülüyor. Bu yaş grubundaki katılımcıların yüzde 23'ü araba kullanırken mesaj yazıyor ve yüzde 27'si mesajlarını okuyor. Tüm yaş gruplarındaki katılımcıların yüzde 29'u ise kimin kendilerine mesaj veya çağrı gönderdiğini görmek için cep telefonlarını kontrol ediyor. Araştırma sürücülerin yüzde 52'sinin dikkatinin yolcuların yaptığı telefon konuşmaları nedeniyle dağıldığını da ortaya koyuyor.

Osmangazi Köprüsü’nde Geçiş Ücreti 65,65 TL’ye İndirildi
Osmangazi Köprüsü’nde Geçiş Ücreti 65,65 TL’ye İndirildi

Osmangazi Köprüsü hizmete girdikten sonra otomobiller için 89 lira olarak uygulanan geçiş ücreti, 65,65 lira olarak güncellendi.

DRD müşterileri ise HGS ve OGS işlemleri ile uğraşmadan sadece araçlarının keyfini sürmeye devam ediyor.

Yeni 5 Serisi Yakında Türkiye’de!
Yeni 5 Serisi Yakında Türkiye’de!

BMW, 5 Serisi ürün gamını baştan aşağı yeniledi. Sedan gövdeye sahip yedinci jenerasyon 5 Serisi’ni otomobil dünyasının beğenisine sunan Alman üretici yenilediği büyük sedanında 7 Serisi’nin izinden gidiyor. 4.935 mm uzunluğa, 1.866 mm genişliğe, 1.466 mm yüksekliğe ve 2.975 mm’lik aks aralığına sahip olan yeni otomobil yerine geçtiği modele kıyasla 36 mm daha uzun, 6 mm daha geniş, 2 mm daha yüksek ve 7 mm daha uzun aks aralığına sahip. Çelik, alüminyum ve magnezyumun yüklü şekilde kullanıldığı yeni otomobil selefine kıyasla 100 kilograma kadar daha hafif tasarlanmış. Yeni 5 Serisi’nde, tamamen yeni 7 Serisi ve elden geçen 3 Serisi modellerinde gerçekleşen değişikliklere yer verilmiş. Artık daha ince bir tasarıma ve yeni bir desene sahip LED gündüz farlarına sahip olan standart LED farlara, daha aerodinamik tasarlanmış büyük çift böbrek ızgaraya eşlik ediyor. Bir önceki jenerasyona kıyasla daha kısa olan ön ve arka çıkıntılar yeni 5 Serisi’nin sportif yönünü öne çıkarırken; omuz çizgisi 7 Serisi’ni anımsatıyor. İç mekanın tasarımında da markanın daha büyük sedan modelinden esinlenildiği gözlerden kaçmazken, yeni jenerasyon 5 Serisi’nin daha küçük boyutlarına rağmen bu teknolojilere sahip olması otomobilin çekiciliğini artırıyor. BMW yeni jenerasyon 5 Serisi’ni başlangıçta ikisi benzinli, ikisi dizel olmak üzere dört motor seçeneğine sahip. Yeni modelin yılın ilk çeyreğinde Türkiye’de satışa sunulması bekleniyor.

Teslimat haberleri
Teslimat haberleri

Turkmall Real Estate Yatırım

1992’den bu yana Türkiye’de alışveriş merkezi geliştirme ve yatırımlarına devam eden Turkmall, operasyonel kiralamada DRD’yi tercih ederek filosuna BMW ve Audi araçlar ekledi.

DRDrive Artık Daha Pratik ve Daha Hızlı
DRDrive Artık Daha Pratik ve Daha Hızlı

Yolda ihtiyacınız olan her şey DRDRive ile cebinizde! Tek tuş yardımıyla arıza ve kaza gibi acil müdahale gerektiren durumlarda DRD yol yardım hizmetlerine erişebilmenizi sağlayan DRDrive yenilendi. Appstore ve Google Play Store üzerinden ücretsiz olarak indirebileceğiniz uygulama ile ayrıca periyodik bakım ve lastik talebi gibi ihtiyaçlarınızı da zahmetsizce gerçekleştirebilirsiniz.

Takip Et
© 2018 DRD Filo Kiralama, Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik Politikası