DRD FİLO KİRALAMA
Bültenler
MART 2017
Kadınlar Erkeklerden Daha İyi Otomobil Kullanıyor
Kadınlar Erkeklerden Daha İyi Otomobil Kullanıyor

Zaman zaman, çeşitli ortamlarda kadınların erkekler kadar iyi otomobil kullanmadığı iddia edilir. Bu konuda İngiltere’de bir sigorta kuruluşu tarafından gerçekleştirilen araştırmanın sonuçları ise bu iddiaların tam aksini işaret ediyor.

250 sürücünün, 14 farklı kriter üzerinden değerlendirildiği araştırma sonucunda, kadın sürücüler 30 üzerinden ortalama 23.6 puan alırken, erkeklerin ortalama puanı ise 19.8 olarak çıktı. Kadınların sadece yüzde 4'ü öndeki aracı çok yakından takip ederek trafikte risk yaratırken, bu oran erkeklerde yüzde 27 oldu. Değerlendirme kapsamında kadınların sadece yüzde 1'inin anayola tehlikeli bir şekilde çıkış yaptıkları gözlemlenirken; erkeklerde ise bu oran yüzde 14‘leri buldu. Özgüven kriterinde, araştırmaya katılan erkeklerin kadınlara oranla daha yüksek derecelerde özgüvenlerini ifade ettikleri gözlenirken; erkeklerin sadece yüzde 13'ü kadınların erkeklerden daha iyi araç kullandığını düşündüğünü belirtti.

Tüm sürücülerin eşit olduğu, karşılıklı saygı ve hoşgörüye dayalı bir trafik ortamını kadın erkek hep birlikte güvenle paylaşmak dileğiyle…

DRD’den Mart Ayı Fırsatları
DRD’den Mart Ayı Fırsatları

Siz de birey olarak 36 aya kadar aracınızı DRD güvencesiyle kiralayabilir; sigorta, lastik, periyodik bakım, hasar yönetimi, yedek araç, 7/24 yol yardımı ve MTV gibi operasyonel maliyetleri düşünmeden sadece aracınızın keyfini sürebilirsiniz.

Detaylı bilgi için:bireysel.drd.com.tr/TR/

*Belirtilen kampanya fiyatı 31 Mart 2017 tarihine kadar geçerli olup; 24 ay süreyle kiralamada yıllık 10.000 km limiti için verilen aylık kira bedelidir.

Motorbike İstanbul’da DRD Rüzgarı!
Motorbike İstanbul’da DRD Rüzgarı!

Türkiye’nin lider uluslararası motosiklet, bisiklet ve aksesuar fuarı olan Motorbike İstanbul 9. kez kapılarını açtı. 23-26 Şubat tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilen fuarda, 300’e yakın marka, motosiklet ve bisiklet tutkunlarıyla buluştu. Fuar bünyesinde 300 m2’lik stand alanında motosiklet severlerle buluşan DRD Motorbikes’da, Türkiye Distribütörü olduğu Tucano Urbano, Spidi, Premier, Kriega, Nitro, G.P.R gibi dünyaca ünlü markalarla fuara renk kattı.

Yeni Ford Kuga Türkiye’de!
Yeni Ford Kuga Türkiye’de!

Kapsamlı bir makyaj operasyonunun ardından 1.5 litrelik dizel motor ve otomatik vites seçeneğine kavuşan Ford Kuga, Türkiye yollarıyla buluşuyor. Yapılan iyileştirmelerle birlikte özellikle tasarımda çok daha iddialı bir seviyeye gelen yeni Kuga, zengin standart ve opsiyonel donanım listesi ile dikkat çekiyor. Kuga, Ford’un yeni SUV tasarım yaklaşımını EcoSport ve Edge modelleriyle paylaşıyor. Yeniden tasarlanan stop lambaları, yeni trapezoid ızgara, LED teknolojisine sahip gündüz farları gibi detayları, Kuga’nın bu jenerasyonundaki tasarım kimliğini oluşturan detaylar arasında. Ford Kuga ülkemizde 1.5 litre hacimli benzinli ve dizel motor seçenekleriyle sunuluyor. Bu seçeneklerden benzinli olan 1.5 litrelik motor, 182 Hp güç ve 240 Nm tork değerleri sunarken, altı ileri otomatik şanzıman sistemine sahip. 1.5 litrelik dizel motorlu ve otomatik vitesli versiyon ise 120 Hp güç ve 300 Nm tork değeri üretiyor.

Zorunlu Trafik Sigortasında Yeni Dönem
Zorunlu Trafik Sigortasında Yeni Dönem

Neredeyse 20 milyon sürücüyü direkt olarak ilgilendiren zorunlu trafik sigortası, artık özel poliçe düzenlemesi ile yeni bir döneme adım atıyor. Bugüne kadar, zorunlu trafik sigortaları araç bazlı yapılırken, araçların marka, model, yıl ve motor gücüne göre fiyatlandırılıyordu.

Yeni yapılacak düzenleme ile birlikte artık sigorta, kişiye özgü olup ehliyet bilgilerine ve ceza puanına göre şekillendirilecek. DRD müşterileri ise trafik sigortası ile uğraşmadığı için poliçelerle ilgili gerçekleşen değişiklikleri takip etmek zorunda kalmadan sadece aracının keyfini sürmeye devam edecek.

Yeni Mercedes-Benz E-Serisi 1.6 Litre Motorla Türkiye’de
Yeni Mercedes-Benz E-Serisi 1.6 Litre Motorla Türkiye’de

Sunduğu teknolojiler sayesinde sınıfının en akıllı sedanı olarak gösterilen yeni Mercedes-Benz E-serisi, ülkemiz için çok önemli olan 1.6 litrelik motor seçeneğine kavuştu. 156 beygir gücünde 1.6 litrelik benzinli motora ve 9-ileri 9G-TRONIC şanzımana sahip olan E 180'in yakıt tüketimi şehir içi 5.9 lt/100 km ve şehir dışı ise 6.5 lt/100 km olarak veriliyor.

Cenevre Otomobil Fuarı Kapılarını Açıyor
Cenevre Otomobil Fuarı Kapılarını Açıyor

Otomotiv dünyasının en büyük ve merakla beklenen fuarı Cenevre Auto Show, 9 Mart günü kapılarını 87’inci kez açıyor. Dünyaca ünlü otomobil markalarının yeni modellerinin otomobil severlerle buluşmasına ev sahipliği yapacak fuarın yıldızı olmaya hazırlanan otomobillerden bazılarını sizlerle paylaşmak isteriz.

Audi RS3 Sportback

Dünyadaki en güçlü beş silindirli hatchback modeli olan RS3, 2,5 TFSI güç ünitesi ile 400 Hp güç üretiyor. RS3, 0’dan 100 km/s hıza dört tekerlekten çekiş sistemi ile 4.1 saniyede çıkabiliyor.

DS 7 Crossback

PSA Grubu çatısı altındaki Peugeot, Citroen ve DS üçlüsünden lüks otomobil konusunda öne çıkan DS, Alman rakiplerinin karşısına çıkacak DS 7 Crossback ile 2017 Cenevre Otomobil Fuarı'nda yerini alıyor.

Ford Fiesta ST

1.5 litrelik üç silindirli motoru ile 197 Hp güç üreten fiesta ST de fuarda yer almaya hazırlanıyor.

Range Rover Velar

Range Rover Evoque ve Range Rover Sport arasında yer almaya hazırlanan yeni model, sportif görünümü ile dikkat çekiyor.

Peugeot Instinct

Peugeot’un gelecekteki modellerinin tasarımına ışık tutan Instinct konsepti, fütüristik çizgileri ile Cenevre’de kendini gösterecek.

Seat Ibiza

Seat’ın küçük sınıf hatchback modeli Ibiza, baştan aşağı yenilenerek ilk kez Cenevre Otomobil Fuarı’nda tanıtılacak.

Opel Insignia

Yeni Opel Insignia da Cenevre Fuarı’nın yıldızları arasında yer alıyor.

Volkswagen Arteon

VW, Cenevrede CC’nin yerini alacak Arteon modelinin dünya prömiyerini gerçekleştirecek.

Volvo

Volvo orta sınıf SUV’i XC 60’ı Cenevre’de tanıtacak.

Octavia Yüzünü Yeniledi
Octavia Yüzünü Yeniledi

Çek üretici Skoda, Superb ile başlayan yeni tasarım anlayışı çerçevesinde Octavia’nın ön yüzünü yeniden elden geçirdi. Tüm Skoda modellerinin karakteristiği haline gelen, konfor ve kullanışlılık için geliştirilmiş unsurlar, yenilenen Octavia ailesinde daha da zenginleştirildi. Isıtmalı direksiyon simidi, arka koltuktakiler için iki USB girişi, ön koltukların sırtlıklarında bulunan açılabilir sehpalar ve kişiselleştirilebilen anahtarı Octavia’da bulunabilecek özelliklerden sadece bir kısmı. Yenilenen Octavia ve Octavia Combi, Türkiye’de ilk etapta; 1,0 TSI 115Hp, 1,4 TSI 150 Hp benzinli ve 1,6 TDI 110 Hp dizel motor seçeneği ile satışa sunulacak. Tüm motor seçeneklerinde DSG otomatik şanzıman seçeneği bulunan Yeni Octavia, Mart ayından itibaren Türkiye’de yollara çıkıyor.

Yılda 34 Saatimiz Trafikte Geçiyor
Yılda 34 Saatimiz Trafikte Geçiyor

Türkiye, küresel konumlama şirketi (GPS) ve karayolu izleme verilerine göre, dünyada ortalama trafik sıkışıklığının en yoğun olduğu ilk 10 ülke arasında yer aldı. 2016 yılı Küresel Trafik Puan tablosuna göre trafiğin en sıkışık olduğu ülke yılda ortalama 61 saatle Tayland oldu.

18 Mart Çanakkale Zaferi
18 Mart Çanakkale Zaferi

Türkiye tarihinin en önemli zaferlerden biri olan 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin bu yıl 102. yıl dönümünü gururla kutluyoruz. Biz de DRD Filo Kiralama olarak, vatanımızın bölünmezliği için Çanakkale Zaferi’nde canlarını feda eden şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz.

Yağmurlu Havalarda Güvenli Sürüş
Yağmurlu Havalarda Güvenli Sürüş

İlkbaharın gelmesiyle kendini gösteren yağmurlu havalarda yolculuk yaparken dikkat etmeniz gereken bazı hususları hatırlatmak isteriz;

  • Sollama esnasında, geçmekte olduğunuz araçtan camınıza gelecek yoğun yağmur suyu ve çamurun görüşünüzü kısıtlamaması için sileceklerinizi en yüksek hızda çalıştırın,
  • Kısa huzmeli farlarınızı devamlı açık tutun,
  • Su birikintilerine girdikten sonra ıslanan fren balatalarını kurutmak için kısa bir süre frene hafifçe basın,
  • Yağmurlu havalarda gaza gereğinden fazla basmak, frene sertçe basmak, ani bir şekilde direksiyonu çevirmek ve debriyajdan ayağı hızlıca çekmek kayma hareketini daha kolay başlatacağından bu hareketlerden özellikle kaçının,
  • Sağanak yağmur esnasında oluşan su birikintilerine girerken aquaplaning (su üstünde kayma) olayı oluşur. Bu durumlarda direksiyonu sıkıca tutun ve hız kesmek için ayağınızı gazdan çekerek frene çok yavaş basın,
  • Genellikle klimalı araçlarda bulunan iç dolaşım düğmesini dışarıdan hava alacak şekilde ayarlayın. Bu düğme eğer iç dolaşımda olursa aracınızın camı çok fazla buğu yapacaktır.

Keyifli ve güvenli sürüşler dileriz.

Takip Et
© 2018 DRD Filo Kiralama, Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik Politikası