DRD Fleet Leasing
Press Releases
JULY 2017
Otomobil Sahibi Olmanın Yeni Olayı, En Kolayı; OneCar
Otomobil Sahibi Olmanın Yeni Olayı, En Kolayı; OneCar

Türkiye’nin yerli sermayeli en büyük kiralama markası olan DRD, operasyonel kiralamanın avantaj ve kolaylıklarını tüm bireylere sunduğu bireysel yıllık araç kiralama markası olan OneCar’ın lansmanını İzmir’de gerçekleştirdi.

Türkiye’de bir ilk olan bu yenilikçi sistem ile artık bireyler de tıpkı şirketler gibi büyük bütçeler ayırıp araç satın almak yerine; her marka ve model araca, 24 aydan 48 aya kadar, kendilerine en uygun kiralama seçeneği ile ulaşabiliyor. Üstelik sigorta, lastik, periyodik bakım, hasar yönetimi, yedek araç, 7/24 yol yardımı ve MTV gibi operasyonel ve finansal tüm yükleri de OneCar sizin yerinize üstleniyor.

Ayın Kampanyalı Araçları
Ayın Kampanyalı Araçları

Siz de birey olarak aracınızı 36 aya dek OneCar güvencesiyle kiralayabilir; sigorta, lastik, periyodik bakım, hasar yönetimi, yedek araç, 7/24 yol yardımı ve MTV gibi operasyonel maliyetleri düşünmeden sadece aracınızın keyfini sürebilirsiniz.

Detaylı bilgi için:onecar.com.tr

*Belirtilen kampanya fiyatı 15 Temmuz 2017 tarihine kadar geçerli olup; 36 ay süreyle kiralamada yıllık 10.000 km limiti için verilen aylık kira bedelidir.

ODD, Türkiye Otomobil ve Hafif Ticari Araç İlk 6 Ay Toplam Pazar Raporunu Yayınladı!
ODD, Türkiye Otomobil ve Hafif Ticari Araç İlk 6 Ay Toplam Pazar Raporunu Yayınladı!

ODD, Türkiye otomobil ve hafif ticari araç toplam pazarında satışların, 2017 yılı ilk altı aylık dönemde bir önceki yılın aynı dönemine göre %8,58 azalarak 401 bin 158 adet olarak gerçekleştiğini açıkladı.

Otomobil satışları, 2017 yılı altı aylık dönemde geçen yıla göre %9,62 oranında azalarak 305 bin 924 adet oldu. Hafif ticari araç pazarında satışlar ise bir önceki yılın aynı dönemine göre %5,08 azalarak 95 bin 234 adet gerçekleşti.

1 Temmuz İtibarıyla Hız Kontrolleri Başladı
1 Temmuz İtibarıyla Hız Kontrolleri Başladı

Emniyet Genel Müdürlüğü Medya-Halkla İlişkiler ve Protokol Daire Başkanlığı’ndan yapılan açıklamayla, aşırı hızdan kaynaklı kazaların önüne geçmek ve egzoz emisyonlarının doğaya verdiği zararı en aza indirmek amacıyla 1 Temmuz’dan itibaren otoyollarda hız ihlalinde bulunanlara ceza uygulamasının başladığı duyuruldu.

Araçların otoyola giriş yaptığı HGS/OGS noktası ile çıkış yaptığı HGS/OGS noktası arasında kat ettikleri mesafe ve süre bilgilerinden araçların ortalama hızları tespit edilerek; yasada belirtilen hız limitlerini aşan araçların tescil plakalarına Karayolları Trafik Kanunu'nun ilgili maddesi uyarınca trafik cezası kesiliyor.

DRD Müşterisi Olmayanlar; MTV İçin Son Ödeme Tarihi 31 Temmuz
DRD Müşterisi Olmayanlar; MTV İçin Son Ödeme Tarihi 31 Temmuz

Her yıl, ocak ve temmuz aylarında iki eşit taksitle ödenen Motorlu Taşıtlar Vergisi’nin (MTV) ikinci taksitinin 31 Temmuz’a kadar ödenmesi gerekiyor. Siz de hala kiralamanın fırsatlarından faydalanmak yerine kendi aracınızı kullanıyorsanız, MTV için son ödeme tarihini unutmayın.

Skoda Karoq 2018’de Türkiye’de
Skoda Karoq 2018’de Türkiye’de

Skoda, küçük ama marifetli modeli Yeti’nin yerini almak üzere geliştirdiği Karoq’u tanıttı.

En zorlu koşullara göre geliştirilmiş ve sınıfında örnek oluşturacak bir şasiye sahip olan Yeni Skoda Karoq 1.5 litre ve 2.0 litre motorlu versiyonlarında isteğe bağlı olarak Ambition donanım seçeneğinden itibaren “Sürüş Modu Seçimi ve Dinamik Şasi Kontrol” sistemini sunuyor. Bu sayede sürücü, yol koşullarına göre “Normal”, “Sport”, “Eco”, “Individual” ve “Snow” (kar-4×4 versiyonda) modlarından birini seçerek, aracın performansını ve tepkilerini değiştirebiliyor.

Yakıt tüketiminin düşürülmesi amacıyla start-stop teknolojileriyle donatılmış Skoda Karoq’ta ikisi benzinli ve üçü de dizel olmak üzere toplam 5 farklı motor seçeneği sunuluyor. Tüm motorlar, 6 ileri manuel ya da 7 ileri DSG otomatik vites kutusu seçenekleriyle tamamlanıyor.

Yeni Skoda Karoq, 4382 mm uzunluğa, 1841 mm genişliğe ve 1605 mm yüksekliğe ve 521 litrelik bagaj kapasitesine sahip.

Türkiye pazarında yoğun ilgi görmesi beklenen Yeni Skoda Karoq’un, 2018 yılının ilk çeyreğinden itibaren Türkiye pazarına sunulması planlanıyor.

Peugeot 308 Yeni Yüzüne Kavuştu
Peugeot 308 Yeni Yüzüne Kavuştu

Makyajlanan Yeni Peugeot 308, hem tasarımsal hem de donanımsal olarak güncellenerek markanın yeni ön tasarım diline kavuşan son modeli oldu.

Yeni Peugeot 308’de Sürücü Destek Sistemi, Aktif Güvenlik Fren Sistemi ve Aktif Şerit Takip Sistemi de dâhil olmak üzere 8 adete kadar en son teknolojik destek sistemleri kullanılıyor. İç mekanda ise 3 boyutlu uydu navigasyon ve kolay kullanımlı “kapasitif” dokunmatik ekrana sahip Peugeot i-Cockpit öne çıkıyor.

Ses komut özelliğine sahip 3 boyutlu uydu navigasyon, trafik durumunu gerçek zamanlı olarak sürücüye ileten TomTom® Traffic özelliği yoğun kent yaşamındaki trafik stresinin önüne geçme noktasında sürünün hayatını kolaylaştırıyor. Yeni Peugeot 308, PSA Grubu’nun 1.6 litre 130 hp gücündeki yeni dizel motoruna sahip ilk model olarak da öne çıkıyor.

Yeni Peugeot 308, Access, Active, Allure, GT Line, GT ve GTi olmak üzere altı farklı donanım alternatifi sunuyor.

Volvo XC60 Cenevre Otomobil Fuarı'nda Görücüye Çıktı
Volvo XC60 Cenevre Otomobil Fuarı'nda Görücüye Çıktı

Premium otomobil üreticisi Volvo Cars, uzun zamandır merakla beklenen ve yeni güvenlik teknolojileriyle dikkati çeken yeni premium SUV modeli XC60'ı Cenevre Otomobil Fuarı'nda tanıttı.

Volvo Cars’ın yeni dönem teknolojileri arasında yer alan ve çığır açan City Safety sistemine, direksiyon yardım (Steer Assist) özelliğinin de eklenmesi sayesinde; şerit değiştirme kaynaklı çarpışma riski azalıyor, karşı şeritten gelen araçtan kaçınma yani kafa kafaya çarpışma engelleniyor.

Yeni XC60'ın sunduğu motor seçenekleri arasında, en üst seviyede, 407 hp güce sahip, 0-100 kilometreye sadece 5.3 saniyede çıkabilen, Volvo'nun ödüllü T8 Twin Engine benzinli ve elektrikli hibrit motoru bulunuyor.

Audi Ay’a Çıkarma Yapacak
Audi Ay’a Çıkarma Yapacak

Audi’nin Alman Start-Up firması “Part-Time Scientists” ile işbirliği içerisinde ürettiği Audi Lunar Quattro uzay aracı, Ridley Scott’ın yönettiği “Alien: Covenant” filminde rol alacak.

2015’ten beri üzerinde çalışılan aracın özellikle Audi’nin quattro sistemi ve e-tron hybrid teknolojisinden faydalanılarak üretildiği ve materyaller üzerindeki tecrübesini konuşturarak aracın ağırlığını 30 kilograma kadar düşürülmüş olduğu öne sürülüyor.

Lunar Quattro %85 alüminyumdan oluşuyor ve Audi’nin Ingolstadt merkezinde bulunan üç boyutlu yazıcıda üretiliyor. Audi’ye göre Lunar Quattro Ay görevine neredeyse hazır. Yakın gelecekte Audi’nin uzay aracını Ay’ın yüzeyinde görebileceğiz.

5 Parçalı Otomobil
5 Parçalı Otomobil

Hizmet sektöründe ve otomotiv start-up'larında kullanılmak üzere tasarlanan, tamamen otonom ve modüler bir araç olan Edit yüzünü gösterdi.

İtalya'da Camal adlı bir firmanın mühendislik ve gelişim çalışmalarını yürüttüğü, Kaliforniya merkezli OSVehicle tarafından tasarlanan Edit, çok yönlü bir platforma sahip olması ile dikkat çekiyor. Kişisel tercihe göre gövde panelleri arasında değişim imkânı sunan Edit platformu, yaklaşık 1 yıldır süren bir projenin ürünü. Sistemin amacı, otomotiv start-up'larında kullanılmak üzere elektrikli binek ve toplu taşıma araçlarının tasarım, prototipleştirme ve üretim konusunda elini güçlendirerek sektöre denge getirmek olduğu öne sürülüyor.

Tatile Çıkmadan Önce, Yol Güvenliğiniz İçin Dikkat Etmeniz Gerekenler
Tatile Çıkmadan Önce, Yol Güvenliğiniz İçin Dikkat Etmeniz Gerekenler

Tatile çıkmadan önce, yol güvenliğiniz için dikkat etmeniz gerekenleri hatırlatmak istiyoruz.

  • Hazırlıklarınızı tamamlayın:
    Seyahatiniz ve tatiliniz süresince, ihtiyacınız olan her şeyi yanınıza aldığınızdan ve evinizden sorunsuz olarak ayrıldığınızdan emin olmanız için kendinize bir seyahat listesi hazırlayın. Böylece araç kullanırken, sorunları çözmek için yapacağınız stresli telefon görüşmelerinin ya da geri dönmek zorunda kalma ihtimalinizin önüne geçebilirsiniz.
  • İyi dinlenin:
    Özellikle daha önce gitmediğiniz yollarda ve yoğun trafikte uzun bir sürüş fiziksel olarak oldukça yorucudur. Bu nedenle hem sürücüler hem de yolcular seyahat öncesinde iyice dinlenmiş olmalılar.
  • Eşyalarınızı aracınıza uygun şekilde yükleyin:
    Eşyalarınızı hareket etmeyecek ve görüşünüzü kısıtlamayacak şekilde düzenleyin. Bagaja yerleştirilen eşyaların öne, arkaya, sağa ve sola hareket etmeyecek şekilde sabitlenmesi gerekir. Kabin içerisinde sürücünün ayağının altına kaçabilecek boş içecek kutusu, gözlük kabı gibi eşyaları bulundurmayın.
  • Rotanıza hakim olun:
    Yola çıkmadan önce, güzergâhınızı belirleyin, mola yerlerinizi planlayın ve güzergâhınız üzerindeki yollar hakkında bilgi edinin.
  • Yolunuzu bölümlere ayırın:
    Her iki saatte bir mola vermek, sürücünün dikkatini yoğunlaştırmasına yardımcı olur. Hem sürücünün, hem de yolcuların ara sıra yürüyüş yapma fırsatı bulmaları size daha rahat ve güvenli bir yolculuk sağlayacaktır.
  • Aracınızı kontrol edin:
    Aracınızın aydınlatma ve ikaz ışıklarını, sileceklerini, havalandırma sistemini, yağını, suyunu kontrol edin. Seyahatiniz sırasında karşılaşabileceğiniz olumsuz durumlara karşı 7/24 DRD Assistance Yol Yardım Hizmetlerinin Türkiye’nin her noktasında yanınızda olduğunu unutmayın.
Follow Us
© 2018 DRD Fleet Leasing, All Rights Reserved. Privacy Policy