DRD Fleet Leasing
Press Releases
JUNE 2018
OneCar’dan Öde Geç Kolaylığı!
OneCar’dan Öde Geç Kolaylığı!

OneCar hayatınızı kolaylaştıran hizmetlerine bir yenisini daha ekledi. Petrol Ofisi iş birliği ile hazırlanan ÖDEGEÇ kartınız ile akaryakıt alımlarınızda aracınızdan inmeden ödeme yapmanın keyfini yaşayın!

ÖDEGEÇ kartınızı aşağıdaki adımları takip ederek kolaylıkla kullanabilirsiniz.

  • odegec.com.tr adresinden ÖDEGEÇ kartınız ile kredi kartınızı eşleştirin.
  • ÖDEGEÇ kartınız pompaya okutulduğunda bankanız belirlediğiniz kredi kartından 200 TL’lik ön provizyon alır. Yakıt alımı tamamlandıktan sonra ön provizyon iptal edilip gerçek yakıt alım tutarı kartınızdan tahsil edilir.
  • ÖDEGEÇ ile ödeme yaptığınızda, yakıt alımınız bittiğinde cep telefonunuza ücretsiz bir SMS gönderilir ve yakıt alım bilgileriniz sizinle anında paylaşılır.
  • odegec.com.tr web sitesi ve “PO Nerede” aplikasyonu üzerinden “Online İşlemler” menüsü aracılığıyla geçmiş dönem işlemleri de dahil olmak üzere tüm ÖDEGEÇ işlemlerinizi kolayca takip edebilirsiniz.

Detaylı bilgi için tıklayınız.

Ayın Kampanyalı Araçları
Ayın Kampanyalı Araçları

Siz de birey olarak 36 aya kadar aracınızı DRD güvencesiyle kiralayabilir; sigorta, lastik, periyodik bakım, hasar yönetimi, yedek araç, 7/24 yol yardımı ve MTV gibi operasyonel maliyetleri düşünmeden sadece aracınızın keyfini sürebilirsiniz.

Detaylı bilgi için:onecar.com.tr

*Belirtilen kampanya fiyatları 15 Haziran 2018 tarihine kadar geçerli olup; DS 4 SO Chic, Audi A4 ve Volkswagen Passat araçları için 36 ay süreyle kiralanan yıllık 10.000 km limitli kira bedelidir.

Otomobil ve Hafif Ticari Araç Pazarı %5 Azaldı.
Otomobil ve Hafif Ticari Araç Pazarı %5 Azaldı.

ODD 2018 Mayıs ayı raporuna göre otomobil ve hafif ticari araç pazarı bir önceki yılın aynı dönemine oranla % 5 azaldı. 2018 yılı Mayıs ayı sonunda 1600cc altındaki otomobil satışlarında %2,4 , 1600-2000cc aralığında motor hacmine sahip otomobil satışlarında %1,4 ve 2000cc üstü otomobillerde %27,0 azalış izlendi.

2018 yılı Mayıs ayı sonunda 84 adet elektrikli ve 1.843 adet hibrit otomobil satışı gerçekleşti. 2018 yılı Mayıs ayı sonunda otomobil pazarı segmentinin %83,62’sini vergi oranları düşük olan A, B ve C segmentlerinde yer alan araçlar oluşturdu.

Segmentlere göre değerlendirildiğinde, en yüksek satış adedine %54,9 pay alan C (128.735 adet) segmenti ulaştı. Kasa tiplerine göre değerlendirildiğinde ise en çok tercih edilen gövde tipi yine Sedan otomobiller (%50,8 pay, 119.090 adet) oldu.

Satılan 100 Otomobilden 23’ü Kiralık.
Satılan 100 Otomobilden 23’ü Kiralık.

Tüm Oto Kiralama Kuruluşları Derneği (TOKKDER), bağımsız araştırma şirketi Kantar TNS işbirliği ile hazırladığı “TOKKDER Operasyonel Kiralama Sektör Raporu”nu açıkladı.

2018 yılının 1’inci çeyrek sonuçlarını içeren rapora göre, Türkiye’de gerçekleşen yeni otomobil satışları 2017 yılının aynı dönemine göre yüzde 5,47 oranında artarken, operasyonel araç kiralama sektörü ilk 3 aylık dönemde Türkiye’de satılan yeni otomobillerin yüzde 23,4’ü olan 28 bin 680 adet yeni aracı filosuna kattı.

Bu dönemde, 2 milyar 957 milyon TL yeni araç yatırımı yapan sektörün aktif büyüklüğü ise 29 milyar 500 milyon TL’yi aştı. Yılın ilk çeyreğine ait veriler doğrultusunda, geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 10,2 büyüme başarısı gösteren sektör, filosundaki araç sayısını ise 360 bin 769 adete çıkardı.

XCO Deneyim Zirvesinde "Otomobil Sahipliğinde Dönüşüm"ü Anlattık.
XCO Deneyim Zirvesinde "Otomobil Sahipliğinde Dönüşüm"ü Anlattık.

24 Mayıs tarihinde düzenlenen Marketing Türkiye XCO Deneyim Tasarımı ve Yönetim Zirvesi 2018’de, DRD Ürün Yönetimi ve Pazarlama Direktörümüz Özgür Kara “Otomobil Sahipliğinde Dönüşüm”ü anlattı. Sunumu buradan izleyebilirsiniz.

HEY! Güvenli sürüş filmleri yayında!
HEY! Güvenli sürüş filmleri yayında!

Ülkemizin en önemli sorunlarından biri olan trafik ortamında yaşanan kayıpları asgariye indirebilmek üzere Demir Bükey Akademi ve DRD Filo Kiralama ortaklığıyla hayata geçirilen, başta araç sürücüleri olmak üzere trafik ortamında yer alan tüm paydaşların bilgi ve bilinç seviyesini artırmayı hedefleyen HEY! Hayatı Emniyetli Yaşa! sosyal sorumluluk projemiz kapsamında hazırlamış olduğumuz güvenli sürüş filmlerimiz sizlerle!

Babalar Günü Kutlu Olsun!
Babalar Günü Kutlu Olsun!

Her an yanı başımızdan olan tüm babalarımızın Babalar Günü'nü kutluyoruz. Babalar Günü için hazırlamış olduğumuz filmimizi buradan izleyebilirsiniz.

Akaryakıt Fiyatları Sabitlendi!
Akaryakıt Fiyatları Sabitlendi!

Hükümet, dünya petrol fiyatları ve döviz kurlarına bağlı olarak akaryakıt fiyatlarında yaşanan dalgalanmanın tüketicilere yansımaması için önemli bir adım attı. Zammın gerekli olduğu durumlarda bu miktar kadar ÖTV oranında indirim yapılarak akaryakıt fiyatlarındaki artışın önüne geçilecek.

Resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu kararına göre; benzin, motorin, LPG'nin Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nca ilan edilen akaryakıt bayi satış fiyatlarına esas alınan yurt içi rafineri çıkış tutarlarında, uluslararası petrol fiyatları ve döviz kurlarına bağlı artışlarda, bu malların tabi olduğu ÖTV, artış tutarı kadar azaltılacak.

Petrol fiyatları ve dövize bağlı azalış durumunda ise ÖTV, 17 Mayıs itibarıyla geçerli vergi tutarlarını geçmeyecek şekilde uygulanacak.

Jaguar I-PACE
Jaguar I-PACE

Jaguar’ın merakla beklenen elektrikli otomobili I-PACE sonunda gün ışığına çıktı. Tamamen sıfırdan geliştirilen I-PACE’in spor otomobil performansı, yeni nesil yapay zekâ teknolojileri ve SUV pratikliği ile birlikte sunuluyor. Uzun dingil mesafesi sayesinde geniş bir iç hacim sunan otomobilin 656 litrelik bagaj hacmi de dikkat çekiyor. Ayrıca şanzıman tüneli bulunmaması sayesinde koltukların arasında 10.5 litrelik geniş bir eşya gözü de yer alıyor. Gövde altına konumlandırılan ve 432 hücreden oluşan 90kWh’lık batarya grubunun yer aldığı I-PACE, WLTP ölçümlerine göre 432 km’lik bir menzile sahip. 100kW’lik hızlı şarj ile sadece 40 dakikada bataryalarını yüzde 80’lik doluluk oranına ulaştırabilen aracın, sadece 15 dakikalık şarj ile 100 km’lik menzil sağlayabildiği belirtiliyor. Buna karşılık 7kW’lik ev tipi prizlerdeki şarj süresi ise 10 saat olarak veriliyor. I-PACE’de Jaguar tarafından geliştirilen iki adet elektrikli motor bulunuyor. Biri önde diğeri ise arkada olan bu üniteler toplam 400 bg güç ve 696 Nm tork verileri sunuyor. I-PACE 0’dan 100 km/s hıza çıkmak için ise sadece 4.8 saniyeye ihtiyaç duyuyor. Tüm Jaguar modellerinden daha yüksek bir torsiyonel rijiditeye sahip olduğu belirtilen elektrikli otomobilin 50:50 olarak açıklanan ön-arka ağırlık dağılımı ve opsiyonel havalı süspansiyonları ile etkileyici sürüş dinamikleri sahip olduğu iddia ediliyor. Adaptif süspansiyonlar gövde yüksekliğini 105 km/s hızın üzerinde 10 mm azaltıyor.

Audi’nin lüks SUV’u Q8 ortaya çıktı
Audi’nin lüks SUV’u Q8 ortaya çıktı

Audi’nin Coupe SUV tasarıma sahip olan yeni modeli Q8, Çin’de tanıtıldı. Alman otomotiv devinin BMW X6 ve Mercedes-Benz GLE Coupe ile rekabet etmesi planlanan yeni modeli, dışarıdan olabildiğince kaslı ve iri bir görünüme sahip olarak tasarlanmış. Aracın uzunluğu 4.99 mt, genişliği 2 mt ve yüksekliği de 1.71 mt. Aks aralığı ise 3 mt olarak tasarlanmış. Bu değerler ışında Q8, Q7’den daha kısa ve daha alçak ancak daha geniş bir gövdeye sahip olacak şekilde geliştirilmiş. Yeni modelde tüm motor seçeneklerinde elektrik motoru olacağı belirtilirken; aracın Quattro sistemi ise yüzde 60 ön, yüzde 40 arka olarak çalışacak. İlk etapta satışa iki farklı motor seçeneğiyle sunulacak. 3.0 litrelik V6 TDI motora sahip olacak olan modelda, 50 TDI adlı bir versiyon kullanılacak. Bu motor Q8’de 290 beygir güç ve 600 Nm tork üretecek. Bu veriler sayesinde yeni model 0’dan 100 km/s hıza sadece 6.3 saniyede çıkmayı başarabilecek. Diğer motor seçeneğinin ise 2019 yılında piyasada olması bekleniyor.

Sıcak Havalarda Güvenli Bir Sürüş İçin Püf Noktaları
Sıcak Havalarda Güvenli Bir Sürüş İçin Püf Noktaları

Hava sıcaklıklarının arttığı bugünlerde sürüş güvenliğiniz için yolculuk esnasında dikkat etmeniz gerekenleri hatırlatır, keyifli yollar dileriz.

  • Rahat ve hafif giysiler tercih edin.
  • Yolculuk esnasında ve öncesinde ağır, yağlı yiyecekler ve ayran gibi uyku getiren yiyecekler tüketmekten kaçının.
  • Cam açmak yerine klima kullanarak aralıklarla araç içinin havasını tazelemeyi unutmayın.
  • Yüksek hızla seyir halindeyken yabancı cisimlerin içeri girme ihtimaline karşı camları sonuna kadar açmaktan kaçının
  • Çocuklarınızı veya evcil hayvanınızı araç içerisinde bırakmayın.
  • Güneş altına park edilen araçlarda, oturulacak alanların metal kısımlarının ısınmış olabileceği ve ciddi yanıklara sebep olabileceğini göz önünde bulundurun ve dikkatli olun.
  • Cam önüne gazlı çakmak ve aerosollü tüpler koymayın.

Keyifli ve güvenli yolculuklar dileriz.

Hayatı Güvenli Yaşa

Follow Us
© 2018 DRD Fleet Leasing, All Rights Reserved. Privacy Policy